hamburger-icon

Kliker.info

Počine izgradnja kampusa Sveučilišta Mostar

Počine izgradnja kampusa Sveučilišta Mostar

14 Decembra
04:44 2006

Rektor Sveučilišta u Mostaru Frano Ljubić najavio je da bi u roku petnaestak dana trebali započeti radovi na izgradnji kampusa Sveučilišta, za što će hrvatska Vlada izdvojiti oko 100 milijuna KM.

"Radovi na prvoj fazi bi već započeli, ali zbog žalbe hrvatske tvrtke ‘Konstruktor’ za izbor izvođača radova, odgođeno je svečano polaganje kamena temeljca", kazao je Ljubić na današnjoj konferenciji za novinare, dodavši da će nadležno povjerenstvo uskoro riješiti žalbu. Napomenuo je da je izbor izvođača radova izvršen transparentno i u skladu sa zakonom te da je hrvatski konzorcij "Brodomerkur" imao najbolju ponudu, u tehničkom i financijskom smislu. Dekan Građevinskog fakulteta i predsjednik povjerenstva za izbor izvođača radova Ivo Čolak predočio je podatke te pojasnio kriterije po kojima je izabran izvođač radova.

"Što se tiče dostavljanja potrebne dokumentacije, ovo je bio najlakši javni natječaj. Jednostavno smo na osnovu dostavljenih podataka matematički došli do najboljeg ponuđača, a to je bio Brodomerkur", kazao je Čolak, navodeći da je financijska ponuda tog konzorcija bila za pola milijuna maraka jeftinija od ostale dvije tvrtke.

Rektor Ljubić je pojasnio da su na natječaju bile sve tvrtke iz Hrvatske, jer je to bio jedan od uvjeta za financiranje od strane hrvatske Vlade. Dodao je da su zbog toga tražili suglasnost mjerodavne državne agencija, koja je taj uvjet i odobrila. Ljubić je napomenuo da će prva faza izgradnje kampusa Sveučilišta biti gotova do 30. lipnja 2008. godine, a cijeli projekt će se dovršiti do 2010. godine. "Izgradnjom kampusa, naše će sveučilište biti na razini najboljih europskih sveučilišta", ustvrdio je Ljubić. (FENA)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku