hamburger-icon

Kliker.info

Počeli tajni pregovori : Jerlagić dobio ponudu da se priključi Komšiću, Radončiću i Nikšiću !?

Počeli tajni pregovori : Jerlagić dobio ponudu da se priključi Komšiću, Radončiću i Nikšiću !?

22 Jula
22:14 2015

Jerlagic321Kako Kliker  saznaje iz pouzdanih izvora bliskih vrhu političkog bloka DF-SBB-SDP otvoreni su tajni razgovori sa Strankom za Bosnu i Hercegovinu oko pristupanja ovoj skupini stranaka kako bi se formirala većina u Parlamentu Federacije BiH. Iako je SDA  obavila zvanične razgovore sa Strankom za Bosnu i Hercegovinu očigledno je da još sve nije gotovo.

Istina je da redsjednik SBiH Amer Jerlagic nikad nije čvrsto obećao da će pristupiti koaliciji sa SDA, osim ako se ne ispune principi koje je ova stranka stavila na sto, a to je prije svega pitanje razvoja stavljanjem u funkciju državne imovine, naveo je izvor Klikera.

Jerlagić  je pomenute informacije djelomično potvrdio u izjavi za agenciju Patria  rekavši  da SBiH neće potpisati koalciju sa SDA i HDZ BiH u četvrtak iako su tu mediji tokom dana bili najavili, dodajući da je SBiH dobila ponudu od DF-a, SDP-a i SBB-a da im se pridruži.

– Nije bilo nikakve direktne ponude nekog od predsjednika ovih stranaka, ali nam je preko posrednika poslana poruka da su nam otvorena vrata kod ovih stranaka – rekao je Jerlagić.Govoreći o eventualnom potpisivanje koalicije i sa jednom ili drugom stranom Jerlagić je rekao da SBiH ne zanimaju pozicije u vlasti, već programi koji će zemlju izvući iz krize, te da će SBiH podržati onu stranu koja bude sprema zajedno sa njima graditi BiH, piše NAP.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku