hamburger-icon

Kliker.info

Peter Galbraith: Odluka suda je tragična, Šešelj je jedan od najvećih ratnih zločinaca rata u bivšoj Jugoslaviji !

Peter Galbraith: Odluka suda je tragična, Šešelj je jedan od najvećih ratnih zločinaca rata u bivšoj Jugoslaviji !

26 Novembra
16:25 2014

PeterG3Odluka Haškog suda da pusti na slobodu Vojislava Šešelja nije pravična nego tragična jer je Šešelj jedan od najvećih ratnih zločinaca rata u bivšoj Jugoslaviji, rekao je u srijedu u Zagrebu senator u američkoj saveznoj državi Vermontu Peter Galbraith, koji je u   vrijeme Domovinskog rata bio američki veleposlanik u Hrvatskoj.

“Ljudi koji su bili silovani, mučeni i ubijani nisu dobili mogućnost da se vrate kući. Odluka Haškog suda nije pravedna prema žrtvama zločina”, rekao je Galbraith u izjavi za novinare koji su ga primijetili u trenutku kad je izlazio iz zgrade hrvatske vlade na Markovom trgu.

“Kad vam se sudi i kad vas se osudi, onda služite kaznu, a u Šešeljevom slučaju to je trebalo biti do kraja njegovog života i da se dogodilo da umre u zatvoru – to bi bilo u redu”, kazao je Galbraith u odgovoru na novinarska pitanja, dodavši da suđenje nije okončano i da  pravda nije zadovoljena.

“To je doista tragedija, jer je Šešelj jedan od najvećih ratnih zločinaca rata u bivšoj Jugoslaviji, jedan od najzloćudnijih ljudi, u rangu s Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem, koji su bili najgori od najgorih”, ocijenio je Galbraith, koji je bio četverostruki haški svjedok (u procesima Miloševiću, Martiću, Prliću i ostalima i Gotovini, Čermaku i Markaču). Na upit o tome po kojem je poslu došao u Banske dvore, Galbraith nije htio odgovoriti, ali je rekao da nije riječ “ni o čemu dramatičnom”, da nije povezano sa stanjem u bivšoj Jugoslaviji ni sa Šešeljem, već je u pitanju sano “privatni posjet”. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku