hamburger-icon

Kliker.info

Petardom na generala : U tunelu “Salakovac” ispred vozila načelnik štaba Oružanih snaga BiH eksplodirao topovski udar !

Petardom na generala : U tunelu “Salakovac” ispred vozila načelnik štaba Oružanih snaga BiH eksplodirao topovski udar !

21 Novembra
04:57 2015

salakovac4U tunelu “Salakovac” kod Mostara sinoć  je došlo do eksplozije, koju je vjerovatno izazvalo pirotehničko sredstvo, javlja agencija Anadolija.Tunelom je u tom trenutku prolazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, koji nije povrijeđen, niti je njegov automobil oštećen.

“Dogodila se eksplozija u tunelu ‘Salakovac’. Prošao sam kroz dim. Vidio sam eksploziju i prijavio sam policiji. Nisam povrijeđen, niti je moje vozilo oštećeno”, rekao je Jeleč, no o drugim detaljima nije htio govoriti.

Policija završila uviđaj

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih posloca Hercegovačko-neretvanskog kantona za Anadoliju su potvrdili da nije bačena eksplozivna naprava, nego da je riječ o nekakvoj pirotehničkoj napravi.

“Došlo je do detonacije koju je izazvalo pirotehničko sredstvo, odnosno topovski udar ili jača petarda. Ne radi se o bombi ili eksplozivnoj napravi”, kazali su iz Operativnog centra MUP-a HNK-a.

Dodali su kako tom prilikom nije pričinjena materijalna šteta, niti je bilo povrijeđenih.

“Nema štete, nema povrijeđenih. Policija je završila uviđaj i put je prohodan”, naveli su iz Operativnog centra MUP-a HNK-a.

Tunelom je u tom trenutku prolazio general Anto Jeleč, načelnik zajedničkog štaba OSBiH, koji nije povrijeđen, niti je njegov automobil oštećen.

Saobraćaj normaliziran

Po navodima Ljudevita Marića, glasnogovornika MUP-a HNK-a, eksplozija je policiji prijavljena iza 20:10 sati, prenosi Hina.Novinar Al Jazeere Ivan Pavković sa lica mjesta javlja kako u 23:00 sata kroz tunel protiče normalno saobraćaj.

“Tu su brojne ekipe novinara i tužiteljica je na terenu”, dodaje.

U i oko grada grada na Neretvi postavljeni su policijski punktovi.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku