hamburger-icon

Kliker.info

Penzionisani general vozača poslao po odijelo u Mostar

Penzionisani general vozača poslao po odijelo u Mostar

05 Maja
15:58 2007

U sudaru dva "golfa" koji se dogodio prekjučer oko 16.45 sati u mjestu Zukići kod Konjica, a u kojem je pet osoba povrijeđeno, jedan od učesnika bio je vozač nedavno penzionisanog generala Hajrudina Grabovice, Safet Kudin (40) iz Goražda.
On se upravljajući "golfom 3", vlasništvo Oružanih snaga (OS) BiH, direktno sudario s "golfom 4" za čijim upravljačem je bila Tatjana Kopić (36) iz Brčkog, nastanjena u Orašju.
Kako "Dnevni avaz" saznaje, zbog ovog udesa Ministarstvo odbrane BiH otvorilo je istragu, na osnovu saznanja da je general Grabovica neovlašteno, poslije radnog vremena i u privatne svrhe naložio Kudinu da službenim vozilom ode u Mostar kako bi mu donio lične stvari.
To je za naš list Grabovica jučer potvrdio, ali i negirao da nije imao ovlaštenja za to. Kazao je kako je tačno da je svog vozača Kudina poslao da mu donese civilno odijelo.
– Oko podneva sam mu naredio da ode u Mostar i, kao general, imam pravo na korištenje vozila 24 sata – rekao je Grabovica.
Upitan da li je dozvoljeno korištenje službenog vozila u privatne svrhe, odgovorio je da ne zna kako se to može okarakterizirati.
– Žao mi je što se to desilo, a neka istraga ide svojim tokom – dodao je Grabovica.
Edin Hadrović, komandir saobraćajne policije u Konjicu, rekao nam je da je, prema onome što je utvrđeno na licu mjesta, do nesreće došlo kada je Kudin po ulasku u desnu krivinu lijevog smjera, iz do sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u krajnju lijevu saobraćajnu traku te se sudario s "golfom 4".

Kudin je teško povrijeđen i nakon ljekarske pomoći ukazane u Domu zdravlja Hadžići, prevezen je u Centar urgentne medicine Sarajevo na liječenje. Povrede je zadobio i njegov sin A. K., koji se nalazio s njim u automobilu i koji je, također, prebačen u Sarajevo. Tatjana Kopić, njen suprug Joso i trogodišnji sin D. K. lakše su povrijeđeni i prva pomoć ukazana im je u Općoj bolnici Konjic.

(avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku