hamburger-icon

Kliker.info

Specijalci prekinuli proteste : Deblokirani granični prijelazi Gorica i Bijača

Specijalci prekinuli proteste : Deblokirani granični prijelazi Gorica i Bijača

25 Aprila
20:31 2017

Policija je prekinula proteste bivših boraca, članova Udruženja “Zaboravljeni branitelji”, koji su od jutros blokiranim držali Granični prijelaz Gorica kod Gruda i GP Bijača.

Kako javljaju mediji, u poslijepodnevnim satima na GP Gorica i GP Bijača stigao je veliki broj pripadnika specijalne i interventne policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

– Mi s vama ne želimo sukobe, ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona Zdravko Boras je na sastanku s nama kazao da nikada neće spremiti policiju na svoje branitelje, a danas je to uradio. Mi se možemo razići da vi prođete, ali upamtite dobro – povijest će upamtiti i nas i vas danas, mi ne želimo sukobe s vama i nismo ih nikad željeli. Mi smo krv pišali za vas i vašu djecu, mi ćemo se razići, ne želimo sukobe i ne bojimo se nikoga – poručili su okupljeni bivši borci na GP Gorica koji su se nakon toga razišli.

Slična situacija se odvijala i na GP Bijača gdje se nalaze pripadnici specijalne policije koji su uspjeli odblokirati ovaj granični prijelaz. Kako se neslužbeno saznaje, pripadnici Udruženja “Zaboravljeni branitelji“ nisu prijavili protest shodno Zakonu o javnom okupljanju.

Oglasili su se i iz Granične policije BiH saopćenjem u kojem ističu da je “odblokiran promet na putnom pravcu prema MGP Gorica čime je omogućen prelazak preko prijelaza”, a potvrđeno je da je odblokiran i GP Bijača.

(Kliker.info-SB)

 

https://www.facebook.com/GrudeOnline/videos/10154413457697256/

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku