hamburger-icon

Kliker.info

Paranoični Dodik potpuno izvan kontrole : “Ne mogu nas natjerati da živimo s ljudima koji su ubijali našu djecu”

Paranoični Dodik potpuno izvan kontrole : “Ne mogu nas natjerati da živimo s ljudima koji su ubijali našu djecu”

13 Septembra
15:50 2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je u četvrtak doveo u pitanje opstanak Bosne i Hercegovine kao države izjavivši kako ona za Srbe “ne predstavlja ništa” te kako ih nitko ne može natjerati na suživot s pripadnicima drugih naroda.

“Naša sloboda je naša država, a naša država je Republika Srpska”, kazao je Dodik na mitingu u Istočnom Sarajevu.

Dodik je tamo stigao kako bi sudjelovao u otvaranju spomen obilježja djeci ubijenoj na tom području tijekom rata od 1992. do 1995. godine no i taj je skup iskoristio za svoju predizbornu kampanju u kojoj pokušava steći potporu birača kao kandidat za dužnost člana Predsjedništva BiH na izborima koji će biti održani 7. oktobra.

U improviziranom govoru kojega je održao pred nekoliko stotina okupljenih Dodik je ustvrdio kako se stradanje srpskog naroda pa i djece pokušava predstaviti manje važnim od stradanja drugih, a kao dokaz tomu naveo je činjenicu da na njegov skup nije došao nitko od predstavnika diplomatskog zbora u BiH.

Izravno je zbog toga prozvao američku veleposlanicu u BiH Maureen Cormack s kojom je već godinama na ratnoj nozi i koju proglašava glavnim krivcem zbog toga što su on i njegov bliski stranački suradnik Nikola Špirić dospjeli na crnu listu osoba kojima su SAD nametnule sankcije.

Spomenik u Istočnom Sarajevu, na čije je otkrivanje došao Dodik, podignut je u znak sjećanja na 120 djece koliko ih je, prema evidencijama lokalnih vlasti, poginulo ili ubijeno u dijelovima Sarajeva koje je tokom rata kontrolirala vojska bosanskih Srba.

Dodik je konstatirao kako je srpski je narod “navikao da mu ubijaju djecu” pa je to povezao s Drugim svjetskim ratom odnosno sa zločinima počinjenim pod okriljem Nezavisne države Hrvatske (NDH) koja je, kako tvrdi, “33 hiljade  srpske djece pobila u logorima, pokrstila i raselila”.

“Ne mogu nas natjerati da živimo s ljudima koji su ubijali našu djecu”, uzviknuo je u jednom trenutku poneseni Dodik i potom održao povijesnu lekciju s tezom o tome kako su u bivšoj zajedničkoj državi Srbi dali slobodu drugim narodima Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Crnogorcima a oni su, tumači Dodik, te “poklonjene” oslobođene krajeve potom pretvorili u republike i izdali ideju zajedničkog života.

“Sada guraju nas u BiH koja za RS ništa ne znači. Od nje imamo samo problem. BiH ne može biti i ja neću dopustiti da ona bude naša zabluda”, kazao je Dodik potencijalnim biračima poručivši kako će RS jačati i biti sve više ono za što su se za nju borili oni koji su je stvarali u ratu.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Kj
  Kj 13 Septembra, 18:44

  Zasto mu se ne zsbrsni bavljenje politikom. Mladic bi isti govor odrzao. Milosevic takodje da je ziv. Sta se ceka – da pukne i ko to ceka. Evropa opet na 950 godina starom putu

  Odgovori
 2. BiH gradjanin
  BiH gradjanin 14 Septembra, 06:56

  Ja mislim da je Mile načisto puko, ne bi mu ni Karabajić pomogo, treba mu navući košulju ludaru, pa ga vodati po njegovoj rs da djeca vide, kako izgleda 100% mahnitov

  Odgovori
 3. MZajednica
  MZajednica 15 Septembra, 19:26

  Razbili ste divnu Zajednicu zvanu SFRJ.
  Sad me gurate u neku hebenu sličnu zajednicu.
  Ko je ovde lud?
  Hebemvamviše svaku drugu zajednicu! Najviše ću se radovati kad svi puknete na najobičnije Mjesne Zajednice.

  Živilo 500 država-MJESNIH ZAJEDNICA!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku