hamburger-icon

Kliker.info

Papa o Međugorju : “Ma gdje su ti vidioci koji nam govore da će Djevica Marija poslati pismo u 16:00 sati poslijepodne”,

Papa o Međugorju : “Ma gdje su ti vidioci koji nam govore da će Djevica Marija poslati pismo u 16:00 sati poslijepodne”,

09 Juna
16:39 2015

Pope Francis waves to crowds as he arrives to his inauguration mass on 19 March 2013.Papa je prije dolaska u Sarajevo, u subotu 06. juna, nagovijestio da će odluku o Međugorju kao svetištu donijeti do kraja mjeseca.  I dok se ta odluka čeka, vrhovni poglavar Katoličke crkve kritikovao je vidioce iz Međugorja.

“Ma gdje su ti vidioci koji nam govore da će Djevica Marija poslati pismo u 16:00 sati poslijepodne. Ne može to tako. I još žive od toga. To nije kršćanska vjera. Posljednja božija riječ se zove Isus Krist i ništa više od toga”, rekao je papa Franjo, prenosi La Repubblica.

Papa je govorio i o rezultatima istraživanja Komisije, koju je osnovala vatikanska Kongregacija za nauk vjere, a na preporuku pape Benedicta XVI.

“Kardinal Camillo Ruini (predsjedavajući komisije op.a.) mi je predao istraživanje nakon tri ili četiri godine. Uradili su dobar posao. Uskoro ćemo donijeti odluku”, rekao je papa.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku