hamburger-icon

Kliker.info

Papa Franjo pozvao na poštenije i zelenije društvo :”Bilo bi žalosno ako bi prednost za vakcinu dobili najbogatiji”

Papa Franjo pozvao na poštenije i zelenije društvo :”Bilo bi žalosno ako bi prednost za vakcinu dobili najbogatiji”

19 Avgusta
15:20 2020

Pandemija korona virusa trebala bi biti prilika za stvaranje poštenijeg i zelenijeg društva, rekao je papa Franjo i upozorio protiv povratka na staro “normalno”. 

“Svi smo zabrinuti za socijalne posljedice pandemije, svi mi. Mnogi se žele vratiti u normalu i pokrenuti ekonomske aktivnosti”, rekao je Papa na ovosedmičnoj općoj audijenciji, prenosi Hina, pozivajući se na dpa.

“Naravno, ali to normalno ne bi trebalo uključivati socijalnu nepravdu i štetu okolišu”, dodao je. “Danas imamo priliku izgraditi nešto drugačije.”

‘Vakcina mora biti dostupna svima’

Papa je upozorio da napori dobrotvornih organizacija nisu dovoljni za pomoć siromašnima i pozvao je na pošteniji model ekonomskog razvoja koji bi se trebao baviti temeljnim uzrocima nejednakosti. 

Rekao je da od vladinih subvencija za oporavak ne bi trebale profitirati kompanije koje nedovoljno brinu o okolišu te socijalnim i radničkim pravima. 

Dodao je da vakcina protiv COVID-a 19 treba biti dostupna svima. “Bilo bi žalosno ako bi prednost za vakcinu dobili najbogatiji”, rekao je. 

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Umzo Osamanagic
  Umzo Osamanagic 20 Avgusta, 07:50

  Ne spominje pedofiliju i gole casne sestre u katedrali kao u saudijskom svetilistu haremu gde su deca seksualni robovi . Nego on prica o koroni i pere mozak narodu da ne bi slucajno narod shvatio kakvi kriminalci vladaju vatikanom i oko dzamije bosnom .

  Odgovori
  • Samira
   Samira 20 Avgusta, 08:19

   a i u Solomonovom Hramu kod klintonovog pedofila Epstajna nije nista bolje . Ne znam zasto meni Solomon , Sulejman i Salman zvuce kao da se tu radi o istom coveku koji voli seksualne robove u svom privatnom haremu , katedrali , saudijsko engleskom dvorcu . I sve je je pod velom jako velike politicko religiozne duhovnosti kao u saudijskoj arabiji ili u vatikanu dok klintonovi pedofili Epstajn i Vajnstajn u Solomonovom Hramu ili Haremu na Devicanskim Ostrvima jebu maloletnu decu .

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku