hamburger-icon

Kliker.info

Papa Franjo mladima u Bosni i Hercegovini : Ne podižite zidove, gradite mostove

Papa Franjo mladima u Bosni i Hercegovini : Ne podižite zidove, gradite mostove

07 Juna
00:42 2015

franjoimladi6Papa Franjo je u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih “Ivan Pavao II”, na kraju posjete BiH, savjetovao mladima da ne podižu zidove već da grade mostove.Mladi su dragom gostu priredili kulturno-umjetnički program i predočili svoja svjedočanstva života u našoj zemlji.Darko Majstorović je govorio o svom životu u Mostaru, Sarajevu i Palama, te predrasudama koje je imao. Njih je razbio družeći se sa mladima drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti.

“Jednim potezom srušio se val prošlosti koji me zamalo potopio”, otkrio je.

Nadežda Mojsilović je pred papom pročitala svoje svjedočanstvo, kao “pripadnica Srpske pravoslavne crkve i državljanka BiH”.Ona je govorima o zajedničkom projektu SPC-a i Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” pod nazivom “Koračajmo zajedno”.

“Naš cilj je da se kroz rad upoznamo i prihvatimo razlike… Baš ta raznolikost je bogatstvo ove države. Nadam se da ćemo nakon ovog susreta podijeliti i uvjerenje da je mir imperativ da sačuvamo duše”, istakla je ona.

Papa Franjo je svojim domaćinima poklonio kip Ivana Pavla II, obrativši se mladima: “Mir vama. Vi ste cvjetovi proljeća iznikli poslije rata i kao takvi budite mirotvorci, svi zajedno, da ovo postane zemlja mira.”Potom je blagoslovio djecu koja su se nalazila na bini, ali i okupljene koji su papi poželjeli srećan povratak u Rim.

Papa Franjo se uputio ka Međunarodnom aerodromu Sarajevo odakle je nakon svečanog ispraćaja avionom, oko 20.40, otputovao za Rim.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku