hamburger-icon

Kliker.info

Panika u New Yorku : Nakon povratka iz Gvineje član organizacije “Ljekari bez granica ” pozitivan na ebolu

Panika u New Yorku : Nakon povratka iz Gvineje član organizacije “Ljekari bez granica ” pozitivan na ebolu

24 Oktobra
08:20 2014

CraigS2Dr. Craig Spencer iz New Yorka ,član međunarodne organizacije Ljekari bez granica koji se prije par dana vratio iz Gvineje, pozitivan je na virus ebole, potvrdili su testovi  urađeni u bolnici Bellevue. Ovu informaciju, potvrdili su na konferenciji za štampu  u četvrtak, guverner države new York Andrew Cuomo i gradonačelnik Bill de Blasio koji su istakli  da se  oboljeli ljekar  iz zapadne Afrike, gdje je učestvovao u humanitarnoj akciji zaustavljanja epidemije ebole, u New York vratio prije šest dana. Prema  pouzdanim informacijama tada nije imao simptome ebole .

Prve simptome je počeo pokazivati u srijedu , a dan kasnije se javio ljekaru kada je i upućen u karantin. Prije toga je oboljeli ljekar koristio podzemnu željeznicu, taksi, te posjetio kuglanu, što je , nakon objavljivanja informacije, izazvalo pravu paniku u New Yorku. Zbog toga su čelni ljudi države i  grada pozvali građane  da ne paniče, pošto su, kako tvrde,  šanse minimalne da neko  bude zaražen smrtonosnim virusom.

“Želimo istaći  da Njujorčani nemaju razloga za uzbunu. Oni  koji nisu bili direktno izloženi uopšte  nisu u opasnost,” istakao je gradonačelnik New Yorka .

Kajkon javljaju američki mediji 33-godišnji  ljekar Craig Spencer je  iz Michigana,  a   završio jer studij medicine i specijalizaciju na  Wayne State University School of Medicine i Columbia University Mailman School of Public Health.Prema njegovoj Facebook stranici, otišao je u zapadnu  Afriu  preko Bruxellesu sredinom septembra. “Idemo u Gvineju s Ljekarima bez granica “, napisao je tada dr. Craig Spencer. “Molimo vas da podržite  ovu organizacije koja pruža podršku i šalje svoje osoblje  u zapadnu Afriku  kako bi  pomogla u borbi protiv jedne od  najvećih humanitarnih katastrofa u novijoj istoriji”.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku