hamburger-icon

Kliker.info

Panika u Beogradu : Srbija traži odgovor Britanije o rezoluciji o Srebrenici

Panika u Beogradu : Srbija traži odgovor Britanije o rezoluciji o Srebrenici

10 Juna
05:53 2015

Dacic43Vicepremijer Srbije, ujedno i šef diplomacije te zemlje Ivica Dačić, potvrdio je kako je u ime Srbije zatražio odgovor u vezi namjere Velike Britanije da u Vijeću Sigurnosti UN-a bude usvojena rezolucija o Srebrenici .

Dačić je, nakon susreta s palestinskim kolegom Riyadom al Malikijem u Beogradu, potvrdio kako je britanskog veleposlanika zamolio da Velika Britanija informira Srbiju o svojim namjerama, imajući u vidu da tekst rezolucije ili neke druge odluke još nije poznat.

“O ovome još nisu započete konsultacije u UN-u, odnosno u Savetu bezbednosti. Srbija nije članica Saveta bezbednosti, ali je veoma zainteresovana za ovo pitanje i u narednim danima očekujemo odgovor od Velike Britanije na pitanje šta su namere”, izjavio je Dačić.

Vidjeti šta piše

Upitan da li najava Rezolucije o Srebrenici predstavlja neki oblik pritiska na Srbiju, odgovorio je kako je “potrebno prvo da se vidi šta piše u toj Rezoluciji”, te dodao kako su “i ranije imali informacije da te ideje potiču od Velike Britanije”.

Naglasio je kako je Srbija protiv toga da se “svaka godišnjica zloupotrebljava u političke svrhe”.

“Za nas je apsolutno nesporno odavanje počasti žrtvama bilo kog zločina, pa i u Srebrenici. Naravno, očekujemo da se svet na isti način odnosi i prema zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom”, zaključio je Dačić.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Jedan komentar

  1. U pravu si Dacicu
    U pravu si Dacicu 10 Juna, 09:30

    Ali svjet ne slavi godisnjicu bombardovanja Drezdena ili Berlina nego godisnjicu pada nacizma i fasizma koji su srpski politicari i vojnici vrijedno provodili po okupiranim teritorijama susjednih, komsijskih drzava, bivsih jugoslovenskih republika. Nek se sve prizna ali i nazove pravim imenom. Genocid vi niste dozivjeli na svojoj kozi od nas a mi od vas jesmo. Sta ti nije tu jasno? Vi i vasi popovi bi da svima popujete. E nece moci vise nikad.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku