hamburger-icon

Kliker.info

Panika nakon imenovanja Stanića: Jovica Mirosavljević zvani Chetniks pobjegao iz SIPA-e!

Panika nakon imenovanja Stanića: Jovica Mirosavljević zvani Chetniks pobjegao iz SIPA-e!

05 Novembra
17:16 2015

panika1Komandant Specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu Jovica Mirosavljević zvani Chetniks danas je podnio zahtjev za raskid ugovora o radu i već se razdužio, saznaje novinska agencija Patria.Inače, Mirosavljević već dvije sedmice nije dolazio na posao, a danas je i zvanično otišao iz SIPA-e, jer je kako otkrivaju naši izvori u općoj panici zbog dolaska novog direktora Perice Stanića.

Podsjećamo, Mirosavljevića je na mjesto komandanta Specijalne jedinice postavio bivši osuđeni dirketor SIPA-e Goran Zubac, a koji je Zubcu najviše i pomagao u protjerivanju Bošnjaka iz SIPA-e. Kako smo ranije pisali više od 20 Bošnjaka bukvalno je otjerano iz SIPA-e, a za Mirosavljevića se vežu i neke zloupotrebe službenih ovlasti, a što će sigurno biti predmet istraga.

– Jovica je bukvalno otišao glavom bez obzira. On se prepao Stanića, jer je novi direktor najavio red i rad, a svakako da će prije svega morati provesti i istage o mnogim nezakonitim radnjama u SIPA-i a koje su vršene u vrijeme Zubca – kaže naš sagovornik.

Kako dalje navodi naš izvor, Mirosavljević pritisnut disciplinskim i krivičnim prijavama kao jednu opciju da izbjegne odgovornost vidi odlazak u OSCE misiju u Ukrajini.Podsjećamo, predsjednika Federacije BiH Živka Budimira uhapsio je upravo Jovica Mirosavljević, a nakon čega je i nagrađen komandantskom pozicijom.

Međutim, ono što je još pogubnije po kredibilitet ove državne agencije, kada govorimo o liku i djelu Mirosavljevića, jesu ozbiljne indicije da je on bio saučesnik ubistva iz 1992. godine, koje se dogodilo u prostorijama Policijske škole na Vracama.Samir Mišić, dječak, ubijen je 1992. godine u Policijskoj akademiji na Vracama. Njegova majka Safa kazala je da tijelo nije ni vidjela jer se nije moglo ni doći. Nije bila ni na dženazi. Samir je bio polaznik Policijske akademije.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

2 0 komentara

 1. harun
  harun 05 Novembra, 17:58

  Nista nije slucajno, svi aminuju Zavrsen je rat 1995 g, i taj famozni Deytonski potpis …pa kazu fala bogu ne puca se a svi vidimo da glavnu politiku vode srbi u Bosni….!!

  . na sta nas upozorava Fatmir Alispahic
  https://www.youtube.com/watch?v=n7I0iZGEVNo

  Odgovori
 2. priština99
  priština99 05 Novembra, 21:03

  Nekako vode i Srbi i Hrvati – samo je nevodi bezmudi Bakir!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku