hamburger-icon

Kliker.info

Panična objava Donalda Trumpa : U utorak ću biti uhapšen, izađite na proteste

Panična objava Donalda Trumpa : U utorak ću biti uhapšen, izađite na proteste

18 Marta
15:22 2023

Bivši američki predsjednik Donald Trump u postu na svojoj društvenoj mreži “Truth Social” tvrdi kako će u utorak iduće sedmice biti uhapšen od okružnog tužioca na Manhattanu u New Yorku.

“Protest, vratite našu zemlju”, napisao je Trump.

Daniels, koja je nekada radila u porno industriji, povezuje se s Donaldom Trumpom kroz navodnu aferu koju su imali 2006. godine. Zbog isplate koja se desila preko privatnog računa nekadašnjeg Trumpovog advokata i fiksera Micheala Cohen, a za koju se sumnja da je došla ili iz sredstava Trumpove predsjedničke kampanje 2016. ili iz sredstava njegove kompanije, Cohen je već proveo tri godine u zatvoru.

“Nelegalno curenje informacija iz korumpiranog i visoko politizovanog Ureda okružnog tužioca na Manhattanu, koji je dozvolio da bude postavljen novi rekord u nasilnom kriminalu i čijeg lidera finansira George Soros, ukazuje na to da i bez mogućnosti da dokažu da je počinjeno kriminalno djelo i bazirano na starim i opovrgnutim (od strane više tužilaca!) mitovima, vodeći Republikanski kandidat i bivši predsjednik SAD-a, će biti uhapšen u utorak iduće sedmice. Protestujte, vratite nam našu naciju”, napisao je Trump u svom postu.

Ovo nije prva niti jedina istraga koja se vodi protiv Donalda Trumpa i njegove poslovne organizacije. I druga tužilaštva u New Yorku predvođena državnom tužiteljicom Savezne države New York vode istrage protiv njega. Kada su u pitanju političke istrage protiv Trumpa najopasnija po njega bi mogla biti ona koja se vodi u Saveznoj državi Georgiji za tvrdnje koje je iznosio po pitanju legalnosti izbora 2020. te za pritiske na izabrane zvaničnike.

Protiv Trumpa se vodi i istraga na federalnom nivou po nalogu Ministarstva pravde SAD-a u vezi sa klasifikovanim dokumentima koji su pronađeni na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Ukoliko se ostvari ovo što je Trump naveo u svom postu to će biti prvi i jedini put od 30. aprila 1789. i stupanja na dužnost prvog američkog predsjednika Georgea Washingtona da je jedan akutuelni ili bivši predsjednik SAD-a uhapšen.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Kukavico twice
    Kukavico twice 18 Marta, 15:40

    Kukavico opet guras narod ispred sebe

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku