hamburger-icon

Kliker.info

Ovo je prava BiH : Na slavi manastira Žitomislići proslavljen rođendan mostarskog muftije

Ovo je prava BiH : Na slavi manastira Žitomislići proslavljen rođendan mostarskog muftije

10 Aprila
04:25 2019

Saradnja predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice u Mostaru je na jako visokom nivou. Odnosi su posebno unaprijeđeni otkako je na čelu Mostarskog muftijstva Salem efendija Dedović, prenosi Top portal. 

Brojni su primjeri odličnih odnosa i međureligijske saradnje ove dvije vjerske zajednice koji se reflektuju i na vjernike.

Ovo potvrđuje i rođendansko iznenađenje za mostarskog muftiju Dedovića u manastiru Žitomislići.

Manastir je u nedjelju proslavio svoju slavu – Blagovijesti, a tim povodom otvoren je i novi muzej u manastirskom kompleksu u koji je postavljena vrijedna manastirska riznica koja je nakon 27 godina vraćena u ovu svetinju.

Na otvaranje muzeja došli su bojni gosti i  zvaničnici za koje je nakon toga priređen svečani ručak.

Kada je bilo vrijeme za desert iguman manastira Žitomislići čestitao je muftiji rođendan i iznenadio ga s rođendanskom tortom što je jako prijatno iznenadilo muftiju, ali i sve prisutne zvanice.

“Muftija je mlađi od mene dva dana, ja sam rođen 5. aprila, a muftija 7, tako da sam dobro zapamtio taj datum. Interesantno je da smo magistrirali na isti dan, a isti dan smo dobili i nagradu Mimar mira. I to je neki znak od Boga“, kazao je između ostalog iguman Danilo čestitajući rođendan muftiji.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku