hamburger-icon

Kliker.info

“Ovo Fahri odgovara a nas zavališe” : Ko je napadačima na Predsjedništvo BiH dijelio novac?

“Ovo Fahri odgovara a nas zavališe” : Ko je napadačima na Predsjedništvo BiH dijelio novac?

26 Februara
05:35 2014

napad12Pojedini učesnici demonstracija i nereda od 7. februara ove godine priznali su sarajevskoj policiji da im je obećavan novac i politička podrška, a tome su spremni i svjedočiti, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP) iz pouzdanih izvora bliskih istrazi.Naime, istraživači agencije NAP došli su u posjed policijske zabilješke koja je sačinjena dva dana nakon demonstracija u kojima je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, kantonalne Vlade i Općine Centar, a koja to potvrđuje.

Jedno od privedenih lica tokom demonstracija, Tarik Zejnilović, kako se navodi u policijskoj zabilješci, rekao je policijskim službenicima da se „u policijskoj stanici tokom noći u više navrata verbalno sukobio sa licem Aličković Nedimom (Alečković Nihad op.a. jedan od vođa protesta) kojom prilikom ga je Zejnilović upitao gdje su te pare što su se dijelile“.- A, on (Alečković op.a.) mu je rekao da ni on ne zna, a da zna da su podijeljene pare, i to jednoj grupi navijača sa Grbavice, te da je novac sigurno dijeljen od strane njegovog bivšeg direktora. Također je Nedim (Nihad op.a.) u više navrata govorio „ovo Fahri odgovara, a nas zavališe…“, ne govorivši tačno kome. Također im se Alečković obratio riječima „momci Fahro stoji iza ovoga“, a mi smo ga popušili – navodi se u policijskoj zabilješci.

Alečković, koji se pominje u zabilješci, najvjerovatnije je osoba koja je bila jedan od vođa demonstracija za usvajanje jedinstvenog matičnog broja, a u javnosti se pominjalo da je radio kao recepcioner u „Avaz Twist Toweru“ odakle je, navodno, otpušten.  Sam Zejnilović je u policijskoj stanici saslušan kao osumnjičeni za više krivičnih djela tokom demonstracija, a on je od ranije poznat sarajevskoj policiji. Zejnilović je tokom saslušanja kazao i tačno koja lica je vidio kako na demonstracije dolaze „sa ruksacima iz kojih su izvadili kape fantomke kao i bezin“.Također, on je policiji rekao da je lično vidio i ko je zapalio i opljačkao kiosk na tramvajskoj stanici Skenderija tokom demonstracija. O njegovom iskazu su, kako saznajemo, obaviješteni i nadležni tužioci Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku