hamburger-icon

Kliker.info

Otvoreno nezadovoljstvo : Čović i Puljić se jedan drugome nisu odazvali na Božićne prijeme

Otvoreno nezadovoljstvo : Čović i Puljić se jedan drugome nisu odazvali na Božićne prijeme

26 Decembra
15:58 2016

Iako su jedan drugome uredno uputili pozive, kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BIH Dragan Čović nisu se jedan drugome odazvali na Božićne prijeme koje su organizirali. Naime, kada je prije ravno šest dana Dragan Čović u zgradi Parlamentarne skupštine BiH organizirao prijem povodom Božića, primjetilo se da među velikim brojem zvanica nema nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

S druge strane, danas se u Vrhbosanskoj nadbisukpiji na prijemu kod kardinala Puljića među velikim brojm zvanica nije pojavio član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, iako to nije bio slučaj godinu ranije.

U političkim krugovima špekulira se da je ovo samo potvrda narušenih odnosa nakon što je Katolička crkva u BIH iskazala otvoreno nezadovoljstvo hrvatskom politikom koju personificira Dragan Čović.

Podsjetimo, prvo je u autorskom tekstu za Slobodnu Dalmaciju glavni tajnik Biskupske konferencije BiH i svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Ivo Tomašević, ustvrdio da bi treći entitet dodatno legalizirao etničko čišćenje u BIH. Nešto kasnije je u intervjuu za TV1 isto ponovio i kardinal Puljića, a obojica vjerskih dužnosnika su također bila složna u ocjeni da “politika Herceg-Bosne nastoji žive Hrvate pokopati izvan njenog prostora“.

(Kliker.info-Vjesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku