hamburger-icon

Kliker.info

Otvoren World Music Centar

Otvoren World Music Centar

09 Decembra
01:47 2006

U okviru Muzičkog centra Pavarotti Mostar – otvoren je World Music Centar, jedini u BiH takve vrste. Centar će okupljati muzičare iz cijele BiH, a surađivat će se s Muzičkim centrima iz cijeloga svijeta. Prvenstveno, kroz rad u ovom Centru naši muzičari i pjevači će imati priliku da svoj kvaliktet pokažu i u inozemstvu. Preko work shopa u World Music Centru prvenstveno će se pomoći mladim umjetnicima, kako bi stupili u kontakt sa World Music muzičarima iz drugih cenatra u svijetu. 

U okviru Centra organizirat će se i predavanja poznatih muzičara iz inozemstva. Za mjesec dana, kako su kazali, uslijedit će tek ozbiljniji projekti.  Mili Šestić, direktor World Music Centar Mostar kaže kako je bilo najteže započetai ovakav jedan ozbiljni projekat.  „Krajnji cilj – kruna ovog WMC bibio i Međunarodni WMC festival koji ćemo pokušati napraviti ovdje u ljeto. To će biti jedan od najvećih wmc u regionu. U ovom našem regionu nema takvih festivala, ovo bi bio prvi.“ 

 

Svoju šansu u projketu zaživljavanja i profiliranja World Music Centra imat će i mnogobrojni članovi Muzičkog Centra Pavarotti.  Amela Sarić, direktorica Muzičkog centra Pavarotti –  kazala je kako će najbolji imati priliku putovati i aktivno sudjelovati u shopovima World Music centra. 

„Jer ideja samog centra je organiziranje raznih radionica, sudjelujemo u ovom projketu od samog početka i vjerujemo da ćemo imati odličnu saradnju. Bitno je da i mi sudjelujući u WMC svijetu pokažemo šta to radimo u Pavarotti centru.“ Jedan od najvećih prioriteta koje će Centar imati jeste i međunarodna saradnja, a već se pregovara sa Centrima Music World iz Holandije, Hrvatske, Češke, Engleske i drugima iz Regiona i Svijeta. 

 

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku