hamburger-icon

Kliker.info

Otvoren TRC Radimlja kod Sotca

Otvoren TRC Radimlja kod Sotca

28 Augusta
23:07 2006

Otvaranje ovog centra je dio UNDP-ovog projekta na razvoju turizma u Bosni i Hercegovini, a u okviru  tog projekta ostvarene su razne aktivnosti, uključujući i opremanje i izgradnju kapaciteta Turističkog info-centra u Stocu te proširivanje turističke ponude u Stocu kroz pružanje usluga iznajmljivanja opreme za avanturistički turizam.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković zahvalio se tom prilikom svima koji su pomogli ovaj projekt i završetak njegove prve faze, odnosno stvaranje preduvjeta da se od turizma i od turističke djelatnosti u Stocu može živjeti.

Predstavnik UNDP-a u BiH Stefan Priesner kazao je kako otvaranje Informacionog centra u Radimlji označava početak označene rekonstrukcije turističkih aktivnosti u ovoj regiji.

"Stolac, Velež i Pliva su odabrane lokacije u BiH koje su najatraktivnije u turističkom smislu i to iz dva razloga. Jedan su prirodne ljepote, a drugi je kulturna baština. Pored naših nastojanja da radimo na rekonstrukciji turističkih kapaciteta u ruralnim predjelima i nerazvijenim dijelovima zemlje naše je nastojanje da potičemo suradnju između različit dijelova zemlje i time doprinosimo većoj stabilnosti BiH kao države", kazao je Priesner.

On je istaknuo kako UNDP još od 2005. godine radi na unapređenju turizma i obnavljanju turističkih lokacija u BiH u suradnji s japanskim veleposlanstvom, koje je, kako je kazao, za obnovu ovog centra donirala 300 000 američkih dolara.

(Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku