hamburger-icon

Kliker.info

Oštro reagovanje SDA: Ako neko pokušava završiti projekat “Karadžića i Mladića” završiće kao i oni

Oštro reagovanje SDA: Ako neko pokušava završiti projekat “Karadžića i Mladića” završiće kao i oni

26 Aprila
15:38 2015

bakirsda321Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije je osudila i u potpunosti odbacila jučerašnju Deklaraciju Sabora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koja “predstavlja grubi nasrtaj na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma”.- Upozoravamo SNSD da bi bilo kakva aktivnost u pravcu osamostaljivanja i otcjepljenja od Bosne i Hercegovine predstavljala krivično djelo protiv ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine garantovanog Dejtonskim mirovnim sporazumom, čime bi bila poništena sva prava entiteta RS po Dejtonskom mirovnom sporazumu i što bi rezultiralo prestankom postojanja tog entiteta – saopćeno je iz SDA.

Kako SDA u reagiranju navodi, “Ako pokušaju dovršiti projekat Karadžića i Mladića, završit će kao i oni”.

– Nikada nećemo dopustiti da Srebrenica, Tomašica, Manjača, Keraterm i stotine drugih mjesta genocida budu odvojena od Bosne i Hercegovine – navodi se.
Stoga iz SDA pozivaju institucije međunarodne zajednice da iskoriste svoj mandat i spriječe ove opasne aktivnosti koje ugrožavaju mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i u regionu.

Istovremeno, ističu da je SNSD-ova politika stalnog dovođenja u pitanje države Bosne i Hercegovine i destabiliziranja situacije u zemlji dovela do višegodišnjeg zastoja u provođenju neophodnih reformi i europskim integracijama, nanoseći tako ogromnu štetu svima u Bosni i Hercegovini.
– Svjesni gubitka podrške i rastućeg nezadovljstva kod građana entiteta RS, SNSD pokušava da provokacijama i proizvođenjem kriza pribavi jeftine političke poene i odvrati pažnju javnosti od teških socijalno-ekonomskih problema koje su proizveli, a za koje nemaju rješenja – navodi se u saopštenjuSDA .

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 28 Aprila, 11:46

  Kanaliziranje krize u svrhu izvlacenja iz.
  .samo na jednoj strani nije prihvatljivo.Ne radi se o iskorištavanju situacije nego o moralu i dogmi.Zaobilazenje morala sa tkzv višom inteligencijom a da ostvari bolju poziciju-uvjetno . Može generirati potrebu prisile-a malo je konacnih solucija.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku