hamburger-icon

Kliker.info

Oštra reakcija Nermina Nikšića : : Još jednom se pokazuje kako Bakir, Mile i Dragan Bosnu i Hercegovinu tretiraju svojim izbornim plijenom!

Oštra reakcija Nermina Nikšića : : Još jednom se pokazuje kako Bakir, Mile i Dragan Bosnu i Hercegovinu tretiraju svojim izbornim plijenom!

22 Jula
03:11 2020

Dom naroda Parlamenta BiH usvojio je danas Budžet institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020.godinu uz amandmane delegatkinja HDZ čime je usvojen u različitom tekstu u odnosu na onaj koji je usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Dakle budžet mora ići na usaglašavanje što je prolongiralo njegovo donošenje. 

Očekujem da se oglase DF i SDA i da optuže mene i SDP zato što je, pored ostalih, i glasovima delegata iz SDA omogućeno da se u budžetu osigura novac za kupovinu nove opreme, npr. novih audija za rukovodstvo Parlamenta, navodi predsjednik SDP-a BIH Nermin Nikšić u svojoj reakciji ovim povodom. 

Bit će interesantno vidjeti koji će dom pobijediti i kakav će na kraju izgledati budžet. Još jednom se pokazuje sva bahatost Bakira Izetbegovića i SDA kada su javnost uvjeravali kako je svejedno da li SNSD i HDZ imaju 3 ili 4 delegata, dakle svejedno je imaju li zajedno 6 ili 8 u Domu naroda. Naravno da nije svejedno nikome osim SDA, vjerujem čak ni DF, jer je jasno da ovakav odnos snaga odgovara samo koaliciji SDA-HDZ-SNSD.  

HDZ i SNSD mogu mirno razvaljivati državu jer su to i obećali svojim biračima, a SDA ima razlog da im popušta navodno zbog višeg interesa. Naivno je povjerovati kako je ovo hir HDZ-a, za koji SDA nije znala. Odavno je to dobro uigrana ekipa. 

Mogu da povjerujem kako DF nije znao jer oni ne mogu učestvovati na razgovorima. Jasno je da to nije zbog karantina uzrokovanog pandemijom, već zbog toga što su ih HDZ, SNSD i SDA stavili na čekanje u duboki zamrzivač, pa u DF znaju ono što pročitaju iz medija i što Bakir odluči da im kaže. 

Još jednom se pokazuje kako Bakir, Mile i Dragan Bosnu i Hercegovinu tretiraju svojim izbornim plijenom. Kako li se osjećaju predstavnici međunarodne zajednice koji su do prije par dana hvalili liderstvo i postignuti sporazum vladajućih. Kako to izgleda u praksi svi smo se mogli uvjeriti.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

  1. entitet
    entitet 22 Jula, 08:56

    Ptico,ne kaljaj tuđe perje već čisti svoje.Tvoje blato ako ti ne vidiš vide drugi.Tvoj pjev da čujem a ne ruglo tuđeg.Daj mi slobodu da sam cijenim stas,glas i izgled koji meni paše.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku