hamburger-icon

Kliker.info

Demantovano osipanje SDP-a : Kurteš i Mesihović nisu novi članovi Demokratske fronte!

Demantovano osipanje SDP-a : Kurteš i Mesihović nisu novi članovi Demokratske fronte!

25 Decembra
16:32 2014

Kokaisanko11Ne prestaju prelasci iz Socijaldemokratske partije (SDP) u Demokratsku frontu Željko Komšić, piše novinska agencija Patria.Kako saznajemo nakon Dževada Bećirevića, dugogodišnjeg načelnika sarajevske Općine Centar u DF su prešla i dva, još uvijek aktuelna, SDP-ova ministra iz Vlade FBiH.

Naime, Predrag Kurteš, ministar unutrašnjih poslova te Rusmir Mesihović, ministar zdravstva FBiH novi su članovi DF-a. Damir Bećirović, član Predsjedništva DF-a u izjavi za Patriu kazao je da na ovu informaciju nema komentar.- U ovom trenutku samo mogu reći da nemam komentar – kazao je Bećirović kazavši da niti potvrđuje niti demantira ovu vijest.Na ovakav potez Kurteš i Mesihović su se odlučili nakon što prije desetak dana nisu izabrani u Glavni odbor SDP-a, navodi NAP.

Informaciju NAP-a,  danas je međutim demantovana iz Demokratske fronte Željka Komšića čiji se  Pres centar  oglasio  saopštenjem za javnost koje se sastoji od samo jedne rečenice.

– U povodu netačnih navoda objavljenih u pojedinim medijima o navodnom prelasku dva ministra Vlade FBiH u Demokratsku frontu, imamo obavezu obavijestiti sve članove i simpatizere DF-a da se radi o netačnim informacijama – navodi se u saopštenju Demokratzske fronte. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku