hamburger-icon

Kliker.info

Oružani napad na policijsku stanicu u Zvorniku : Ubijen policajac, ranjena dvojica; napadač likvidiran !

Oružani napad na policijsku stanicu u Zvorniku : Ubijen policajac, ranjena dvojica; napadač likvidiran !

27 Aprila
20:47 2015

Zornik21Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je večeras oko 19 sati muškarac čiji identitet još nije saopćen upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i počeo pucati – potvrdio je za Fenu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Milan Salamadija.”Naoružani napadač je uzvikivao „Alahu egber“ i likvidiran je”, naveo je Salamadija. Prema nezvaničnim informacijama ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović. Kakao javlja faktor.ba dvojica povrijeđenih policajaca prevezeni su u bolnicu. I glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović potvrdila je da je u napadu jedan policajac ubijen te da su dvojica ranjena.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, potvrdio je za “Dnevni avaz” informaciju o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku. On je kazao da se, prema dosadašnjim informacijama s terena, napad može okarakterizirati kao terorizam.

– Jedan policajac je ubijen, dva su ranjena. Napadač je u stanicu upao s automaskom puškom, da bi kasnije u razmjeni vatre i on bio ubijen. Ono što sada znam mogu samo reći da je ovo nezapamćen slučaj i klasičan oblik terorizma – rekao je Mektić, dodajući da se radi o ataku na državu.Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za “Avaz” da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku okarakterisan kao “teroristički napad”. Kako je kazao, on trenutno koordinira akcijom na područiju Zvornika.Vasić je također potvrdio da je ubijen jedan policajac i napadač, a da je dvoje ranjeno. Istakao je da je još rano govoriti o identitetu napadača kao i ubijenog.Dodao je da će uskoro biti više informacija o cijelom slučaju.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku