hamburger-icon

Kliker.info

Oružani napad na kosovskog advokata : Azem Vlasi ranjen u pucnjavi u Prištini

Oružani napad na kosovskog advokata : Azem Vlasi ranjen u pucnjavi u Prištini

13 Marta
13:10 2017

Kosovski advokat Azem Vlasi, nekadašnji visoki državni i partijski dužnosnik u bivšoj Jugoslaviji, ranjen je u ponedjeljak ujutro iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće u Prištini.Vlasi je ranjen u ruku i van je životne opasnosti, javlja iz Prištine reporter Al Jazeere Avni Ahmetaj.

Kosovska policija potvrdila je da je pucano na Vlasija i da se incident dogodio oko 8:00 sati te da je napadač identifikovan, a u toku je potraga za njim.Vlasi je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Prištini, a motivi napada za sada su nepoznati.

“Sumnja se da je do napada došlo nakon što je Vlasi odbio da zastupa jednu osobu u jednom predmetu, nakon čega se čuo pucanj. Vlasi je poznati kosovski advokat i analitičar, a ranije je bio istaknuti političar u bivšoj SFRJ”, javlja Ahmetaj.

Policija je potvrdila da se napad dogodio ispred njegovog stana, odnosno kancelarije te da je istraga u toku.

“Jutros u 8:00 sati smo dobili informaciju da je bilo pucanja iz vatrenog oružja u centru grada. Policija je izašla na mjesto događaja i ustanovili smo da je jedna osoba dobila lake tjelesne povrede od vatrenog oružja. U toku je istraga i prikupljanje dokaza”, kazao je za Al Jazeeru Isak Ejupi.

‘Čuo se pucanj’

Supruga Nadira Avdić-Vlasi rekla je da je jedna osoba ranila Vlasija u rame i da je van životne opasnosti, prenose mediji.

“Jutros je kod nas došla jedna osoba, koja je tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na tim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, poslije toga se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame”, kazala je.

Vlasi je u svjesnom stanju i sada se priprema za operaciju, dodala je njegova supruga.

Thaci: ‘Napad neprihvatljiv’

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da je napad na Vlasija neprihvatljiv.

Thaci je na svom Facebook-profilu napisao da je s uznemirenjem primio vijest o njegovom ranjavanju.

“Takvi akti su neprihvatljivi i za osudu u društvu u kojem je glavni prioritet jačanje vladavine reda i zakona”, naveo je Thaci.

Kosovski predsjednik poželio je Vlasiju brz oporavak, dok je od nadležnih organa zatražio da počinioca ovog djela izvedu pred lice pravde.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku