hamburger-icon

Kliker.info

Optimizam predsjednika SDP-a : SDPBiH će i na nivou RS-a postati ozbiljan politički faktor

Optimizam predsjednika SDP-a : SDPBiH će i na nivou RS-a postati ozbiljan politički faktor

23 Decembra
16:19 2017

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić uvjeren je da će ta stranka i na nivou Republike Srpske (RS) postati ozbiljan politički faktor.

-Cilj stranke je da se kadrovski ojača, rekao je Nikšić danas u Banjoj Luci ističući da je opredjeljenje SDP-a da bude stranka svih građana BiH, te da se treba okrenuti ka pronalaženju rješenja njihovih problema, piše Fena.

Nikšić je dodao i da će SDPBiH ponuditi svoje izmjene Izbornog zakona koje su, kako je naveo, tehničke, ali i suštinske prirode.

Uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a BiH, Nikšić je rekao da bi za potpredsjednika stranke trebalo da bude izabran Draško Aćimović, a za potpredsjednika Glavnog odbora Vojin Mijatović.

I Aćimović očekuje da će politika SDPBiH imati podršku u RS-u i BiH, dok je Vojin Mijatović istakao da je SDP-e jedina multietnička parija u BiH.

Najavio je i da će tužiti Dragana Mektića za klevetu zbog, kako je naveo, neistina koje je iznio o njemu, nakon što je napustio funkciju zamjenika ministra civilih poslova BiH i članstvo u NDP-u.

-Sve što je predlagao morali smo strogo filtrirati. Sad se ispostavilo da je cijelo vrijeme bio vrlo blizak SDP-u u Sarajevu. Mislim da je dobro što je otišao jer se spominjalo da je učestvovao u raznim mešetarenjima u Ministarstvu civilnih poslova kada je riječ o grantovima sportskim klubovima i ostalima – rekao je Mektić jučer novinarima u Banjoj Luci.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku