hamburger-icon

Kliker.info

Opštinski sud sarajevo : Mirzadu Brkiću dvije godine zatvora i liječenje na Psihijatriji

Opštinski sud sarajevo : Mirzadu Brkiću dvije godine zatvora i liječenje na Psihijatriji

24 Februara
16:19 2016

HankaMir2Opštinski sud Sarajevo donio je presudu po kojoj je Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum, proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u januaru 2014. godine u kojoj su teško povrijeđena tri pješaka. U udesu u sarajevskom naselju Grbavica tada su povrijeđene Ismeta Kovač (52), Arijana Žiga (54) i Magbula Džuderija (59).

Poslije udesa, Brkić je podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatovano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Sud je naložio liječenje u psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu. Arijana Žiga, jedna od povrijeđenih osoba, rekla je da je zadovoljna odlukom i da je današnji dan dugo čekala.

Brkić se izjasnio da nije kriv

Udes se dogodio u januaru 2014, a Brkić je potom bio u bijegu. Uhapšen je sredinom decembra prošle godine u autobusu na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv. Nakon hapšenja, po dolasku u Sarajevo, Brkić je pobjegao službenicima sudske policije koji su ga dovodili po naredbi suda. Potraga po Sarajevu trajala je cijeli dan, a policija ga je konačno uhvatila te noći na području opštine Stari Grad, Sarajevo.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku