hamburger-icon

Kliker.info

Opet Švicarac : Gianni Infantino novi predsjednik FIFA-e!

Opet Švicarac : Gianni Infantino novi predsjednik FIFA-e!

27 Februara
04:34 2016

infaNTINO1Gianni Infantino  postao je novi  predsjednik FIFA-e!

Infantino je bio jedan od četiri uža kandidata za prvog čovjeka krovne kuće svjetskog fudbala, a nakon drugog kruga glasanja slavio je sa 115 glasova koje su mu dodijelili FIFA-ini delegati. Njegov najveći protukandidat bio je Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa, koji je u drugom krugu dobio 88 glasova.

U biranju novog predsjednika učestvovalo je 207 FIFA-inih delegata. Infantino, 45-godišnji Švicarac, je u svojoj kandidaturi istakao kako nije političar već “čovjek iz fudbala” i veliki radnik, te da će iskorijeniti politiku iz FIFA-e i baviti se isključivo fudbalom. Također, Infantino je obećao proširenje Svjetskog prvenstva na 40 ekipa “kako bi i male reprezentacije mogle nastupati”.

Osim toga, obećao je investiranje 860 miliona funti u razvoj fudbala, te darivanje 3,6 miliona funti svakoj članici. Infantino će svoj mandat obavljati u naredne tri godine u skladu s promjenama koje su donesene na današnjem vanrednom Kongresu.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Honey
    Honey 14 Maja, 07:59

    Thank you so much for replying sir.Would the GS be there even after the change in pattern? If it would then ,Would the syllabus be the same?Do you offer notes for GS maTsn?ihank you.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku