hamburger-icon

Kliker.info

Olmert prizno da Izrael ima atomsku bombu

Olmert prizno da Izrael ima atomsku bombu

13 Decembra
04:52 2006

Olmert je danas položio vijenac pred spomenikom na kolodvoru Grunewald, odakle je za vrijeme rata deportirano 55.000 Židova, nakon što je dan ranije, na neformalnom susretu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o palestinskom pitanju i Iranu. Njemačka je najavila da će kao predsjedavajuća EU nastojati oživiti mirovni proces. Izraelski je premijer prije dolaska kritizirao njemačke korake za uključivanje Sirije u mirovni proces te dodao da misli da je posjet ministra vanjskih poslova Frank-Waltera Steinmeiera Siriji prošli tjedan bio pogreška. Najviše reakcija izraelske javnosti izazvale su izjave u intervjuu postajama N24 i SAT1, u kojima je, podsjećajući na iranske prijetnje upućene Izraelu, Olmert i svoju zemlju ubrojao među atomske sile. – javno i izričitio želi izbrisati Izrael sa zemljopisne karte.
Da li biste rekli da je to ista razina kao kad nuklearno naoružanje žele imati Amerika, Francuska, Izrael i Rusija – rekao je Olmert. Kasnije je pak,  pojašnjavajući, rekao da “Izrael neće biti prva zemlja koja će dovesti nuklearno oružje u regiju. “To je naša politika i ona se nije promijenila”, izjavio je izraelski premijer nakon što se našao na udaru oštrih kritika iz svoje zemlje.Ina
če Izraelski premijer Ehud Olmert danas je u intervjuu za list La Reppublica izjavio da je spreman ustupiti Palestincima “sve potrebne teritorije” kako bi mogli imati “kompaktan” teritorij. Olmert koji bi u Rim trebao stići danas kada će se sastati s premijerom Romanom Prodijem, ponovio je svoje stajalište izrečeno 27. studenoga u Izraelu da je za što hitnije obnavljanje pregovora s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. – Spreman sam sjesti bilo gdje, u svakom trenutku, za pregovarački stol s palestinskim predsjednikom na susret bez preduvjeta. Spreman sam ustupiti sve teritorije, spreman sam na evakuaciju židovskih kolonija, a znate kako je to teško, dodao je izraelski prmijer.

(Hina)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku