hamburger-icon

Kliker.info

Olimpijski komitet BiH : Larisa Cerić najbolji sportista BiH u 2014. godini

Olimpijski komitet BiH : Larisa Cerić najbolji sportista BiH u 2014. godini

10 Decembra
04:35 2014

Larisa321Džudistkinja Larisa Cerić izabrana je za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2014. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH), javlja Anadolu Agency (AA).Na svečanosti četvrtog proglašenja najboljeg sportaša BiH u OK BiH, Cerićeva je izabrana i za najuspješniju sportistkinju, dok su u muškoj konkurenciji najuspješnijim proglašeni skijaš Igor Lajkert i džudista Harun Sadiković.

Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, u obraćanju prisutnima, kazao je da će Olimpijski odbor i sljedeće godine nastaviti sa aktivnostima, kada ih očekuju velike manifestacije.“U 2015. godini očekuju nas zimski i ljetni olimpijski festival mladih, Prve evropske olimpijske igre Baku 2015. i Prve mediteranske igre na plaži. To će biti prilika da naši sportisti nastupe na ovim sportskim događajima i da nas ponovo obraduju. Olimpijski odbor BiH, kao krovna sportska organizacija, nastavit će daljnju saradnju sa državnim institucijama i trudit će se da stavi bh. sport na mjesto koje pripada. To do sada nismo, nažalost, uspjeli, a znamo da je sport, pored kulture, odraz svakog društva“, rekao je Kvesić čestitavši svim sportašima i njihovim trenerima na postignutim rezultatima.

Za najuspješniju mladu sportašicu izabrana je džudistkinja Aleksandra Samardžić, a u istoj kategoriji u muškoj konkurenciji nagrada je pripala plivaču Vedadu Ramiću.OK BiH je izabrao Atletski klub Borac Banja Luka za najbolji klub, dok je najuspješnija reprezentacija ove godine fudbalska „A“ reprezentacija BiH.Za najuspješnijeg trenera proglašen je trener džuda Branislav Crnogorac.Specijalne nagrade pripale su Ismaru Mujezinoviću, Mehmedu Sokoloviću i Nedimu Buzi. Za uspješan trenerski rad u sportu nagrada je dodijeljena Namiku Omeroviću, treneru u dizanju tegova. Za promociju zdravog načina života i fitnessa nagradu je dobila Lejla Šebić, a za fair-play Amel Mekić. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku