hamburger-icon

Kliker.info

Okončana 14-godišnja potraga :Identificirani posmrtni ostavi Avde Palića

Okončana 14-godišnja potraga :Identificirani posmrtni ostavi Avde Palića

05 Avgusta
06:23 2009

Posmrtni ostaci Avde Palića, pukovnika Armije BiH i ratnog heroja odbrane Žepe, identificirani su, potvrdio je sinoć za "Dnevni avaz" Amor Mašović, član Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH.Time je okončana bolna 14-godišnja potraga.Palićevi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice još u novembru 2001. godine u Vragolovima kod Rogatice, zajedno sa ostacima još osam žrtava. – S obzirom na to da se radilo o masovnoj grobnici, bit će potrebno izvršiti i dodatne pretrage putem DNK analize, jer su ostaci žrtava bili jedni preko drugih – kazao je Mašović.Mašović nam je, također, potvrdio da su nađeni kompletni skeletni ostaci Avde Palića. 

 Inače, već postoji DNK nalaz, koji u usporedbi sa uzorcima krvi Palićeve djece i njegovog oca, sa preciznošću od 99,99 posto dokazuje da je riječ o skeletnim ostacima Palića.Supruga Avde Palića, Esma, obaviještena je o identifikaciji. Ona je sinoć u izjavi za "Dnevni avaz" kazala kako je iznenađena saznanjem da je Avdino tijelo ekshumirano 2001. godine te da je moglo biti davno identificirano. – Zatražila sam da se uradi i DNK analiza lobanje. Jer, ako sam mogla čekati 14 godina, mogu sačekati još nekoliko dana kako bih bila potpuno sigurna da je to moj suprug – kroz suze nam je kazala Esma Palić.
Esma nastavlja borbu za pravdu
Esma Palić je naglasila kako identifikacijom supruga ona neće staviti tačku na svoju životnu bitku.  – Ona će biti završena tek kada ubice moga Avde budu osuđene. Uvijek sam govorila da neću posustati sve dok ne dođem do istine i pravde. Pravda nije zadovoljena, ta borba tek slijedi – naglasila je Esma Palić. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku