hamburger-icon

Kliker.info

Oko 80 huligana pred crkvom pozivalo na klanje i ubijanje

Oko 80 huligana pred crkvom pozivalo na klanje i ubijanje

12 Septembra
05:13 2006

– Sve je išlo u miru dok oko 18 sati pred crkvu nije došlo blizu osamdesetak nepoznatih mladića koji su odmah počeli pjevati pjesme o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, uz piće, dobacivanja i slično, očito s namjerom da isprovociraju incident.
Odgovorno tvrdim da su ovi mladići, koji su neprestano uzvikivali "kolji, ubij", ovdje stigli po nečijem naređenju i s namjerom da isprovociraju povratnike – kazao nam je Refik Begić, predsjednik Skupštine općine Bratunac, ogorčen onim što je vidio i čuo sinoć u Konjević-Polju.
On je, inače, posredstvom lokalnog sveštenika u Bratuncu sinoć predao protestno pismo Vasiliju Kačavendi zbog svega što se događalo na imanju Fate Orlović. Navodi da su seprovokacije i veličanje ratnih zločinaca odvijali pred očima predstavnika međunarodne zajednice, ali i lokalne policije.
– Sigurno, po bilo kakvu cijenu, više nikada nećemo dozvoliti da se ponovi ono što se događalo u Konjević-Polju, onakva poniženja i uvrede. Ovaj vjerski objekt mjesto je smutnje i zla i daleko odvjerske čistote i poštovanja, a čemu bi trebao služiti – ističe Begić.

(Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku