hamburger-icon

Kliker.info

Odvojena saopštenja Sarajlića i Čampare : U funkcioniranju SDA nema nikakvih klanova niti kumova. Odnos predsjednika Izetbegovića i mene je odličan !

Odvojena saopštenja Sarajlića i Čampare : U funkcioniranju SDA nema nikakvih klanova niti kumova. Odnos predsjednika Izetbegovića i mene je odličan !

27 Januara
16:18 2016

GACKO12Po ko zna koji put se javnost želi obmanuti izmišljanjem priča o raskolu unutar SDA. Taj recept je više godina primjenjivan, prepoznat i nikada nije dao rezultata, pa neće ni sada. Dakle,ne postoji nikakav sukob u SDA, a pogotovo ne postoji moj sukob s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

U svakodnevnoj sam komunikaciji sa predsjednikom Izetbegovićem, podržavam i poštujem sve njegove političke poteze, kako na čelu stranke, tako i kao člana Predsjedništva BiH.

Kao dio rukovodstva Stranke podržavao sam i danas podržavam sve odluke, kao i odluku o koaliciji sa SBB-om.U funkcioniranju SDA nema nikakvih “klanova, niti kumova”, što je vrlo lahko provjerljivo, i dobrom dijelu javnosti već poznato, navodi se u saopćenju potpredsjednika SDA.

Istim povodom oglasio se i član Predsjedništva SDA  i ministar MUP-a F BiH Aljoša Čampara . I njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Po dobro poznatom receptu, po kojem bi sto puta ponovljena laž trebalo da postane istina, već dvije godine traje medijska haranga Dnevnog avaza na mene i moju porodicu.

Do sada se nisam oglašavao, vjerujući da će autorima tih pamfleta dosaditi da izmišljaju i insinuiraju. Međutim, to očito nije tako. Posljednjim, potpuno bizarnim insinuacijama o navodnim sukobima unutar SDA, u fokusu čega je lažna i izmišljena konstrukcija moga, kao i sukoba nekih drugih istaknutih članova SDA, sa predsjednikom Izetbegovićem, želim kazati nekoliko činjenica koje takvu tezu čine bespredmetnom.

Kao prvo, moja pripadnost SDA je potpuna i trajna, jer su njena programska opredjeljenja u potpunosti identična mojem shvatanju jačanja i razvoja  države, jednakopravnosti njenih građana kao i političkoj, nacionalnoj i vjerskoj afirmaciji bosnjačkog naroda. Vođen takvim principima, počeo sam se konkretno baviti stranačkim i političkim pitanjima upravo u vrijeme prve kandidature g. Izetbegovića za funkciju člana Predsjedništva BiH, prepoznavši u njemu lidera koji dugoročno, strateški i odgovorno zna i može realizirati ove ciljeve i nastaviti dalju realizaciju državotvorne politike SDA.

Tada sam i postao jedan od saradnika predsjednika Izetbegovića stavljajući sve svoje kapacitete u funkciju realizacije njegovih kao i programskih opredijeljenja SDA. I nikada se zbog toga nisam pokajao. Naprotiv, bila mi je i ostala čast da sarađujem sa predsjednikom Izetbegovićem. I naravno da moja podrška nikada nije bila, niti će biti upitna. Zbog toga želim razočarati sve nove “dušebriznike”, a obradovati  sve dobronamjerne članove SDA koji razumiju aktuelna dešavanja: odnos predsjednika Izetbegovića i mene je odličan, i baziran na potpunoj podršci i povjerenju.

Isto tako, želim da se osvrnem da konstantno plasiranje lažnih informacija o nekakvim tobožnjim klanovima i mojoj povezanosti sa pravosudnim strukturama. Riječ je o bjesomučnoj, i iznad svega malicioznoj kampanji u cilju diskreditiranja mene i moje porodice. Dakle, ja posao ministra MUP-a FBIH radim časno i vrijedno, i nemam nikakve veze sa bilo kojim drugim aktivnostima. Zbog toga sa gnušanjem odbacujem sve laži i istovremeno pozivam one koji svakodnevno puštaju “kerbere” da pišu laži vrijeđaju mene i moju porodicu da to ne čine i da iz blata manipulacije izađu na tlo profesionalizma.

Bez obzira na ove napade na mene, bio sam među prvima koji su zagovarali uspostavljanje koalicije sa SBB-om, a sve zbog želje da se napravi politički ambijent u kojem ćemo svi zajedno obezbijediti bolji život građanima, a našu zemlju snažno usmjeriti prema euroatlanskim integracijama! U tom uvjerenju uvijek sam se zalagao,a tako će biti i ubuduće za poštivanje Ustava i zakona ove zemlje, kao i vladavinu prava, navodi se u saopštenju Aljoše Čampare.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku