hamburger-icon

Kliker.info

Oduzeto 12 automobila i krivotvoreni dokumenti

Oduzeto 12 automobila i krivotvoreni dokumenti

05 Septembra
06:58 2006

U akciji koja je započela u petak ujutro oduzeto je 12 automobila, veći broj registarskih tablica, saobraćajne dozvole, bjanko obrasci za domaće i strane dozvole, određen broj jedinstvenih carinskih isprava i drugo.
– Prilikom pretresa oduzet je i veći broj međunarodnih vozačkih dozvola, falsificiranih carinskih faktura, kontakt-ključevi za vozila i devet autokasetofona – rekao nam je jučer portparol banjalučke policije Rade Mutić.
On je naglasio da su u akciji pronađene i dvije električne pisaće mašine, detonatorska kapisla, veća količina municije, policijske palice, pancir-prsluk i još neki predmeti koji upućuju na to da se radi o dobro organiziranoj kriminalnoj grupi.
Mutić je kazao da su tokom akcije identificirane četiri osobe koje pripadaju ovoj grupi, a da se za ostalima traga.
– Nismo u mogućnosti reći imena članova grupe, jer policija intenzivno radi na ovom slučaju i istraga je u toku – rekao je jučer portparol CJB Banja Luka.
Prema nezvaničnim informacijama, policija je tokom vikenda uhapsila nekoliko osoba koje se dovode u vezu s ovom grupom, ali su one nakon saslušanja i kriminalističke obrade puštene.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku