hamburger-icon

Kliker.info

Odluka suda u Hagu : Ratni zločinac Radovan Karadžić doživotnu kaznu će služiti u Velikoj Britaniji

Odluka suda u Hagu : Ratni zločinac Radovan Karadžić doživotnu kaznu će služiti u Velikoj Britaniji

12 Maja
16:40 2021

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić kaznu će služiti u Velikoj Britaniji, odlučio je Međunarodni mehanizam za krivične sudove.

Odluka je donesena 11. maja ove godine, a na osnovu Ugovora koji su UN i Vlade Velike Britanije potpisale s Haškim tribunalom 11. marta 2004. godine.

Do transfera, kaznu će služiti u zatvorskim prostorijama MMKS-a.

Podsjećamo, Karadžić je 20. marta 2019. godine pravomoćno osuđen na doživotnu kaznu zatvora za genocid i druge zločine počinjene u BiH između 1992. i 1995. godine.

Proglašen je krivim za genocid na području Srebrenice 1995. godine, progon i ubistva Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teroriziranje stanovništva Sarajeva granatiranjem i snajperskom vatrom i uzimanje pripadnika međunarodnih mirovnih snaga za taoce.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

3 0 komentara

 1. Mehmedovic
  Mehmedovic 13 Maja, 04:04

  carsijski muslimani kriminalci i teroristi su izvrsili agresiju i ubili srpsku decu na Grbavici , islamski teroristi iz carsije su izvrsili teroristicki napad na vojsku i policiju Jugoslavije , a Radovan Karadzic i Ratko Mladic su branili bezbednost dece i gradjana Jugoslavije , BiH i cele Evrope od agresije izetbegovicevih carsijskih islamskih nacista , kriminalaca i islamskih terorista ,

  Odgovori
 2. DOKUMENT
  DOKUMENT 13 Maja, 04:30

  MOZES TI CETNICE, NACI-FASISTO, SOVINISTO…PISATI SVOJE SARENE LAZI SAMO NEPISMENI, ZAOSTALIM, MRZNJOM NADOJENIM, NEOBRAZOVANIM LJUDIMA… DA SRBI NISU IZVRSILI AGRESIJU NA BiH I GENOCID NAD BOSNJACIMA, KADA CIJELI SVIJET ZNA A HAG POTVRDJUJE DA SU SRBI AGRESORI I RATNI ZLOCINCI KOJI SADA LEZE U ZATVORIMA A MEDJU NJIMA JE I RATNI ZLOCINAC RADOVAM KARADJIC KOJI CE LEZATI U ZATVORU DOZIVOTNO I UMRIJETI TAMO KAO MIS U ZATVORENOJ RUPI.

  Odgovori
 3. soko
  soko 17 Maja, 10:02

  zmetbegoviceva carsija je kriminalna lopovska avlija , muslimani su nacisti i ubice dece , islamisti terorisu gradjane Evrope , cela Evropa zna da su muslimani kriminogenetski agresivan narod i glavni krivci za krvave zlocine , agresiju i masovna silovanja po Evropi i celome svetu .

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku