hamburger-icon

Kliker.info

Odlučujuća “vruća faza” kampanje : Trump i Clinton se međusobno optužuju za rasizam (Video)

Odlučujuća “vruća faza” kampanje : Trump i Clinton se međusobno optužuju za rasizam (Video)

26 Augusta
07:39 2016

crtež7Hillary Clinton je u četvrtak optužila Donalda Trumpa, svog protukandidata na američkim predsjedničkim izborima u novembru , da raspiruje rasizam u SAD-u, a republikanski predsjednički kandidat Donald Trump joj je uzvratio rekavši da je kandidatkinja demokrata izdala crnačku zajednicu i da neće učiniti ništa da ih izvuče iz siromaštva.

Govoreći na predizbornom skupu u Mississippiju kazao je da njegova protukandidatkinja vidi “ljude druge boje kože samo kao birače a ne kao ljudska bića vrijedna bolje budućnosti”.

“Sve politike koje je podupirala Hillary Clinton razočarale su i izdale građane druge boje kože u ovoj zemlji”, rekao je. Demokratkinja, dodao je, želi otvoriti granice, čime se “krše građanska prava američkih crnaca jer se njihova radna mjesta daju ilegalcima”.

Trump je dodao da su Clinton i Demokratska stranka iskoristili afroameričku zajednicu.

Clinton mu je uzvratila rekavši da je on u svoju kampanju uveo “pokret mržnje”. “On to uvodi u naše zajednice i našu zemlju”.

Ona je prozvala Trumpa zbog dovođenja u pitanje američkog državljanstva predsjednika Baracka Obame kao i zbog toga što se nije odrekao bivšeg vođe Ku Klux Klana Davida Dukea te ga optužila za “zadrtost, predrasude i paranoju”.

“Čovjek s dugom povijesti rasne diskriminacije, ljubitelj mračnih teorija urote koje dolaze sa stranica tabloida trgovačkih lanaca i s rubnih dijelova interneta, ne bi nikad smio voditi našu vladu i zapovijedati našom vojskom”, istaknula je Clinton izvlačeći slučajeve rasne diskriminacije iz vremena Trumpove mladosti.

“Zadnja stvar koja nam treba u kriznom štabu  Bijele kuće jest javna prijetnja koja ne može razlikovati činjenice od fikcije i koja tako lako pristaje uz glasine obojene rasizmom”, dodala je.

Posljednjih dana Trump se pokušava dodvoriti Afroamerikancima nakon što nije uspio dobiti potporu tog ključnog biračkog tijela.Samo oko 2 posto crnaca kaže da će glasati za njega, pokazuju sadašnje ankete.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku