hamburger-icon

Kliker.info

Odlazak legendarne autorice brojnih hitova : Preminula Marina Tucaković

Odlazak legendarne autorice brojnih hitova : Preminula Marina Tucaković

20 Septembra
04:49 2021

Marina Tucaković preminula je danas u 68. godini. Bila je jedan od najplodnijih muzičkih tekstopisaca u regionu. Napisala je brojne hitove najvećim zvezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama “Operacija trijumf” i “Pinkove zvezde”. Marina je često govorila da joj inspiracije nikad ne nedostaje, a da mlade autore ne doživljava kao konkurenciju jer ima dovoljno mesta za sve.

Marina je rođena 4. novembra 1953. godine u Beogradu. Njen život su obilježili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina Tucaković je završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a pisanjem se bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspjeh je postigla s pjesmom “Dodirni mi kolena”, koju je napisala za pop grupu Zana. Pjesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

(Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Patriota
    Patriota 20 Septembra, 05:00

    Sa poswbnim postovanjem zelim nasoj Marini pokoj lijepoj dusi, neka nadje smiraj u cvjetnoj basti poezije. Hvala ti na ostavsiti divnih tekstova. Porodici saucesce

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku