hamburger-icon

Kliker.info

Odgovor na prijetnje predsjednika RS : SZP prekida svaku saradnju sa Dodikom i SNSD-om

Odgovor na prijetnje predsjednika RS : SZP prekida svaku saradnju sa Dodikom i SNSD-om

14 Novembra
15:44 2016

savez32Predstavnici Saveza za promjene danas su u Banjaluci održali sastanak na kojem je odlučeno koje će korake preduzeti nakon “prijetnji” Milorada Dodika da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedio SNSD.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Savez za promjene prekida svaki vid saradnje sa Miloradom Dodikom i SNSD-om.

Lider SDS-a Vukota Govedarica je kazao:

Dodik se ponašao kao klasični diktator. Razmotrićemo sve pravne radnje jer je Dodik prekršio Ustav“.

Također, Dodik je u izjavama ranije kazao da članovi Vlade neće imati nikakvu komunikaciju sa rukovodstvima zajednica u kojim SNSD nije pobijedio na izborima i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u “napravili štetu”.

Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) osudio je te Dodikove izjave, nazvavši ih strašnim.

“Postavlja se pitanje da li su slijedeći korak žute trake koje će biti podijeljene svima koji nisu u SNSD-u. Javnost je zgrožena ovim porukama”, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak u nedjelju na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Kao jednu od najužasnijih stvari koje su se javile u javnosti, ocijenio je Dodikovu najavu da Vlada RS-a neće sarađivati s općinama u kojima nije pobijedio SNSD.

“Savez za promjene je stava da sve ovo traži odgovor i sutra će biti održan sastanak na kojem će Dodikova prijetnja biti glavna tema”, najavio je u nedjelju Crnadak.

Nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a, on je kazao da je SNSD i dosad radio protiv Saveza za promjene i sprječavao da se desi bilo šta dobro za građane.

Budući da, kako je naveo, SNSD „u potpunosti kontroliše tužilaštvo“, Crnadak sumnja da će se tim izjavama pozabaviti nadležni organi, kako bi ispitali da li je Dodik prekršio Ustav i zakone RS-a.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku