hamburger-icon

Kliker.info

Odbjegli državni poslanici : Četvorka će odbiti Izetbegovića ?

Odbjegli državni poslanici : Četvorka će odbiti Izetbegovića ?

17 Juna
08:43 2015

cetvorka4Na sjednici predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) vođena je žustra rasprava o otkazivanju poslušnosti četvorice poslanika ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Salke Sokolovića, Sadika Ahmetovića, Senada Šepića i Šemsudina Mehmedovića, saznaje “Dnevni avaz”.

Prema našim saznanjima, iznesen je prijedlog da predsjednik SDA Bakir Izetbegović traži sastanak sa svakim od četvorice poslanika pojedinačno kako bi ih ubijedio u povratak pod okrilje njegove moći te kako bi ih privolio na poslušnost i neupitnu lojalnost.

No, iz izvora bliskih četvorici državnih poslanika saznajemo da nijedan od njih nije spreman na takav scenarij, s obzirom na to da su razlozi njihovog razilaženja s rukovodstvom suštinske, a ne formalne prirode. Oni ostaju, kako nam je rečeno, čvrsto pri svom stavu da djeluju u okvirima SDA, ali da će djelovati prema vlastitoj savjesti i u interesu građana, a ne po nalogu Centrale i Izetbegovića.

Jučer smo pokušali dobiti komentar nekog od četvorice poslanika, ali niko od njih nije odgovarao na naše telefonske pozive. Predsjedništvo SDA jučer je u Sarajevu održalo sjednicu uoči koje je Izetbegović rekao da se nada kako će “ova ozlojeđenost nekolicine ljudi koji su visoko pozicionirani u parlamentima, a nisu tako visoko pozicionirani u strukturi SDA, proći”.

– Jer, u životu treba znati ponekad ne pobjeđivati. Ne očekujem nova osipanja u SDA, mislim da će se vratiti i ovi koji su na neki način poljuljani porazom na Kongresu – dodao je predsjednik SDA.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku