hamburger-icon

Kliker.info

Očekivana sačekuša : U pucnjavi ubijen biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac i jedan od napadača (VIDEO)

Očekivana sačekuša : U pucnjavi ubijen biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac i jedan od napadača (VIDEO)

23 Aprila
06:00 2019

Slaviša Krunić, vlasnik više preduzeća iz Banjaluke, ubijen je sinoć na svom imanju Jablan kod Trna, saznaje BN televizija. Šok i nevjerica u Banjoj Luci.

Kako BN televizija saznaje, u pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 22:30 stradao je i napadač na Krunića, kao i Krunićev pratilac.
Krunić je nakon pucnjave hitno prebačen u UKC Banj Luka , gdje je i preminuo. 

Više policijskih vozila, kao i pripadnika njegove bezbjednosne kompanije Sektor nalazilo se na licu mjesta.

Ubistvo Krunića šokiralo je gradjane Banj Luke, jer je Krunić poznat javnosti kao vlasnik nekoliko preduzeća u kojima je radilo više hiljada zaposlenih radnika.

Godinama unazad Krunić se suočavao sa pokušajima vlasti Republike Srpske da ga reketiraju, jer nije pod lupom vladajućih struktura, a samim tim je bio trn u oku svima onima koji sprovode političko-ekonomsku diktaturu.

Upućeni kažu da je Krunić jedan od rijetkih biznismena u Republici Srpskoj koji se godinama opirao bivšem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zbog čega mu je trpio i posao.

Interesantno je da je o ovome u svojoj depeši Stejt Dipatrmentu pisala i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, odnosno tadašnji ambasador SAD-a u BiH Čarls Ingliš.

U depeši, koju je objavio Vikiliks, Ingliš navodi kako je Krunić obavijestio Ambasadu SAD-a o tome kakav je odnos između njega i Dodika.

“Čuli smo optužbe da Dodik vrši pritisak na protivnike u privatnom sektoru. Slaviša Krunić, vlasnik uspješne firme Sektor Sekjuriti sa sjedištem u Republici Srpskoj, 16. jula nas je obavijestio da Dodikov tjelohranitelj (šef obezbjeđenja op. a.) Miloš Čubrilović i njegov kum Velibor Šotra, vrše pritisak na njega da proda svoju firmu njihovoj firmi za bezbjednost Alfa.

Krunić kaže da je njegova firma na Dodikovoj ‘crnoj listi’ i da zbog toga ne može dobiti poslove s Vladom Republike Srpske. On nagađa da Dodik zapravo želi kontrolu nad sektorom bezbjednosti koji broji 900 uniformisanih muškaraca”, navodi se, između ostalog, u toj depeši.

“Ovdje mogu opstati samo oni kojima će upravljati Dodikovi ljudi i donositi im novca onoliko koliko im je potrebno”, izjavio je svojevremeno Krunić.

Pogledajte posljednji video TV emisije u kojoj je gostovao Slaviša Krunić:

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku