hamburger-icon

Kliker.info

Obračun u središtu Sarajeva

Obračun u središtu Sarajeva

30 Juna
15:27 2008

Jedna osoba je povrijeđena prilikom upotrebe vatrenog oružja u subotu oko 21,50 sati u ulici Obala Kulina bana do broja 39, općina Stari Grad, priopćeno je  iz MUP-a KS. Prilikom upotrebe vatrenog oružja povrijeđen je H. M. rođen 1987. godine, iz Sarajeva, od ranije poznat policiji.

Povrijeđenom je liječnička pomoć ukazana na CUM-u bolnice Koševo, gdje je konstatirano da je zadobio teške tjelesne povrede koje se ogledaju u frakturi lijevog stopala i dvije prostrjelne rane u predjelu butine lijeve noge, nakon čega je zadržan na daljnjem liječenju.

Po izjavi povrijeđenog, izvršitelj navedenog krivičnog djela je B. A. rođen 1986. godine iz Sarajeva, koji je također od ranije poznat policiji.

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinitelja.

Istog dana oko 23.20 sati, u ulici Bistrik Medresa, općina Stari Grad, u dvorište kuće vlasništvo B. H. iz Sarajeva, od strane NN osobe, bačena je i aktivirana ručna bomba. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilu marke "passat", reg. br. 477-A-179, vlasništvo B. K.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu. Službenici policije MUP-a Kntona Sarajevo izvršili su uviđaj na licu mjesta i došli do indicija o počinitelju ovog krivičnog djela za kojim se intenzivno traga.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku