hamburger-icon

Kliker.info

Obračun kod “Al Shiddi korala : SDA inicirala smjenu ministra sigurnosti Radončića!

Obračun kod “Al Shiddi korala : SDA inicirala smjenu ministra sigurnosti Radončića!

13 Februara
17:35 2014

Fahrudin129Zastupnici Stranke demokratske akcije u Parlamentarnoj skupštini BiH danas su uputili službenu inicijativu ta smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. obrazloženju inicative koja je dostavljena Vijeću ministra BiH navodi se da je u ” događajima od 7. februara povrijeđen veliki broj osoba tokom protesta te su oštećene brojne institucije BiH. Među povrijeđenima su i policajci. Zapaljena je državna zastava, a znatno je oštećen i Arhiv BiH”. Ove činjenice ukazuju da je dana 07.02.2014. godine sigurnosna situacija u BiH bila značajno narušena, te da ministar sigurnosti samo zbog te činjenice iz moralnih razloga treba odstupiti sa dužnosti.

Na temelju provedene analize i relevantnih izvještaja nadležnih agencija i službi, Klub SDA smatra da ministar sigurnosti nije poduzeo radnje iz svoje nadležnosti kako bi se zaštitila lična i imovinska sigurnost građana i državna imovina, što je više nego dovoljan razlog za smjenu ministra Radončića.  Zastupnici SDA nisu saopćili imaju li načelnu saglasnost ostalih parlamentarnih stranaka za smjenu ministra Radončića, no iz nezvaničnih izvora Slobodna Bosna je doznala da je osugurana parlamenetarna većina koja će glasati za smjenu ministra Radončića: SDA,  SDP-a, HDZ-a i SNSD-a.

Odgovarajući na ovu inicijativu Radončić jer danas  zao da nema te političke i ministarske ucjene koja će ga  natjerati da tuče vlastiti narod, da formira neustavni krizni štab i vodi koordinaciju koja će gušiti opravdanu pobunu građana protiv nepravde, sistemske korupcije i političkih ubistava.Kako navodi Avaz  radončić je istakao da su jaavni red i mir je po našim zakonima strogo u nadležnosti kantona i entiteta.

“Svako eventualno formiranje kriznog štaba na nivou BiH izazvalo bi vrlo opasne međunacionalne tenzije, jer Republika Srpska ne bi dozvolila da neko njenu policiju stavi pod bilo čiju kontrolu. Oni izmišljaju zakone! Potreba kriznog štaba je banalna, a nastala je da se građani zaustave, uplaše, jer su već srušili vlast SDA-SDP na 70 posto teritorije. Također, čuveni lažni investitor “Al Shiddi” potpisao je ugovor sa “Zarom” o tome da “Zara” uđe u posjed i otvori svoj veliki objekat u Sarajevu. Taj objekat kasni iz građevinskih razloga, a gospodinu Bakiru Izetbegoviću trebaju ili neke elementarne nepogode, kojih nema, ili vanredni uslovi, koji bi formiranjem kriznog štaba oslobodili “Al Shiddija” da plaća višemilionske penale. Ja to, naravno, neću nikada uraditi”,naveo je Radon;i’ a prenosi Avaz. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku