hamburger-icon

Kliker.info

Obraćanje naciji nakon protesta “žutih prsluka” : “Ljutnja u zemlji je duboka i opravdana”

Obraćanje naciji nakon protesta “žutih prsluka” : “Ljutnja u zemlji je duboka i opravdana”

10 Decembra
21:07 2018

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obratio se javnosti dan nakon posljednjih demonstracija koje traju već tri sedmice i nasilnih protesta “žutih prsluka” širom zemlje, porukom da vjeruje da je moguće pronaći rješenje iz aktuelnih problema.

“Ljutnja u zemlji je duboka i opravdana” rekao je francuski predsjednik, obećavši smanjenje poreza za penzionere i druge beneficije ali i poručivši da nema opravdanja za nasilje.

Kako je rekao, tražio je od vlade da poveća zarade do 100 eura mjesečno od januara, ali je dodbio da ponovo uvede porez na bogate. Rekao je i da će se boriti protiv poreskih prevara.

“Mi ćemo odgovoriti na ekonomsku i socijalnu hitnost sa snažnim mjerama, smanjujući porez još brže, držeći državnu potrošnju pod kontrolim, ali ne sa U-zaokretima” poručio je Macron u televizijskom obraćanju naciji.

Macron je takođe naglasio da će iskoristi “sva sredstva” za uspostavljanje reda nakon nasilnih protesta protiv njegovog predsjendičkog mandata koji su duboko potresli naciju.

Iako se trudio da smireno prizna da razumije “bijes i indgnaciju” dijela javnosti zbog troškova života, poručio je da “nikakvog oproštaja” neće biti za one koji stoje iza nasilja na protestima.

Kako je rekao predsjednik Macron “nikakv bijes ne opavdava” napade na policiju ili pljačkanje prodavnica, poručivši da takve stvari prijete dragocjenoj francuskoj slobodi.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku