hamburger-icon

Kliker.info

Obama odredio američku delegaciju : Bill Clinton i Madeleine Albright odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

Obama odredio američku delegaciju : Bill Clinton i Madeleine Albright odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici

09 Jula
08:22 2015

bill4Bivši predsjednik Bill Clinton predvodit će delegaciju SAD-a na komemoraciji povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, objavila je u srijedu Bijela kuća.U američkoj delegaciji, koja će sudjelovati na komemoraciji u Srebrenici, bit će i bivša ministrica vanjskih poslova Madeleine Albright, te članovi Kongresa.

Američki mediji ističu da  je rat u Bosni od 1992. do 1995. godine imao centralnu ulogu u Clintonovoj spoljnoj politici. On se kasnije zalagao za osnivanje Međunarone komisije za nestale osobe, da bi se pomoću analiza DNA identifikovali ostaci tijela nestalih u BIH.

Dvadeseta godišnjica genocida nad srebreničkim Bošnjacima što su ga 1995. počinili pripadnici tadašnje vojske bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića bit će obilježena u subotu, 11. jula. U Srebrenicu će doći delegacije više od devedeset država i različitih međunarodnih organizacija koji žele odati počast žrtvama.Bivši američki predsjednik Clinton je da podsjetimo već bio u Srebrenici 2003. godine, kada je također prisustvovao komemoraciji i otvaranju Memorijalnog centra u Potočarima.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku