hamburger-icon

Kliker.info

Nuklearna igra živaca : Trump uveo nove sankcije, Kim uzvratio najavom protumjera i nazvao ga “mentalno poremećenim starkeljom”.

Nuklearna igra živaca : Trump uveo nove sankcije, Kim uzvratio najavom protumjera i nazvao ga “mentalno poremećenim starkeljom”.

22 Septembra
07:50 2017

U rijetkom obraćanju sjevernokorejskog čelnika, kojeg je Trump nedavno prozvao “čovjekom raketom” u samoubilačkoj misiji, Kim Jong Un je uzvratio i predsjednika SAD-a prozvao “mentalno poremećenim starkeljom”.

Sjeverna Koreja razmotrit će mogućnost da protiv Sjedinjenih Država poduzme “najvišu razinu oštrih protumjera u povijesti” kao odgovor na prijetnju američkog predsjednika Donalda Truimpa ” totalnim uništenjem” , poručio je u petak sjevernokorejski lider Kim Jong Un.

Sjevernokorejski čelnik rijetko objavljuje saopštenja , a u današnjem je javnom istupu izmeđ ostalog i poručio da je američki predsjednik “mentalno poremećen”.Izjave predsjednika Trumpa predstavljaju “najžešću objavu rata u povijesti”,ističe sjevernokorejski lider, konstatirajući da Trumpov govor u utorak u UN-u   potvrđuje da je sjevernokorejski nuklearni program “ispravan put”.

Američki predsjednik nazvao je u utorak sjevernokorejskog lidera  čovjekom raketom u samoubilačkoj misiji , a u četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji. Time je ipak prebacio naglasak s mogućih vojnih akcija na ekonomski pritisak.

Po Trumpovom tumačenju, nova izvršna uredba predviđa dodatne ovlasti za poduzimanje mjera protiv kompanija i financijskih institucija koje financiraju i omogućuju trgovinu sa Sjevernom Korejom.

Te će mjere presjeći izvore prihoda kojima Sjeverna Koreja financira razvoj “najsmrtonosnijeg oružja poznatog čovječanstvu”, tvrdi Trump.

U kontekstu eskalacije napetosti glavni tajnik UN-a Antonio Guterres zatražio je od čelnika da ne srljaju u rat a Južna Koreja, Rusija i Kina pozvale su na smirivanje napetosti.

Pyongjang se oglasio u petak.

“Njegove riječi… nisu me uplašile niti zaustavile već su me uvjerile da je put koji sam izabrao ispravan i da ga moram slijediti do samog kraja”, ustvrdio je sjevernokorejski lider Kim Jong Un u saopštenju koje je objavila službena novinska agencija KCNA.

“Kao čovjek koji predstavlja Demokratsku Narodnu Republiku Koreju i u ime dostojanstva i časti moje države i naroda kao i moje vlastito, natjerat ću čovjeka koji obnaša dužnost vrhovnog zapovjednika oružanih snaga SAD-a da plati visoku cijenu za svoj govor“, poručio je sjevernokorejski lider.

Američki predsjednik suočit će se s “rezultatima koji će nadmašiti njegova očekivanja”, kazao je Kim, ne precizirajući kakve mjere Sjeverna Koreja kani poduzeti.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku