hamburger-icon

Kliker.info

Novo lice u politici : Saša Dalipagić iz Mostara će biti jedini član novog saziva Vijeća ministara BiH iz reda Ostalih !

Novo lice u politici : Saša Dalipagić iz Mostara će biti jedini član novog saziva Vijeća ministara BiH iz reda Ostalih !

03 Aprila
23:54 2015

SasaD11Mostarac Saša Dalipagić će biti jedini član novog saziva Vijeća ministara BiH izabran iz reda Ostalih. Saša Dalipagić, kandidat HDZ-a BiH za zamjenika ministra prometa i veza BiH, biće izabran na dužnost na prvoj narednoj sjednici Parlamenta BiH, budući da je njegova kandidatura stigla naknado i nije bilo vremena za blagovremenu provjeru od strane SIPA-e. HDZ BiH je predložio Dalipagića, koji ne dolazi iz reda konstitutivnih naroda u BiH, umjesto Predraga Kožula koji se izjašnjavao kao Hrvat.

Na taj je način HDZ je ispoštovao ustavne i zakonske odredbe koje propisuju da ministar i zamjenik u Vijeću ministara BiH ne mogu biti iz istog naroda. Demokratska fronta je za ministra prometa i veza kandidirala Slavka Matanovića koji se izjašnjava kao Hrvat, a isto se izjašnjavao i HDZ-ov kandidat za zamjenika ministra,  Predrag Kožul.

Saša Dalipagić će dakle biti jedini član novog saziva Vijeća ministara BiH izabran iz reda Ostalih, ne računajući generalog sekratara koji će također biti nakadno izabran, također iz reda Ostalih.

Saša Dalipagić (1950), dugogodišnji uposlenik u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, strariji brat je proslavljenog košarkaša Dražena Dalipagića Praje, legendarnog “letećeg Mostarca”, i najbliži srodnik Mirze Delibašića, najboljeg košarkaša BiH svih vremena. Sašin i  Draženov otac rođeni je brat Mirzine majke, čije je djevojačko prezime Dalipagić!

Saša Dalipagić živi u rodnom Mostaru, oženjen je poznatom mostarskom odvjetnicom Nadom Dalipagić, koja je bliska strukturama HDZ-a, pa je upravo Sašina supruga i najzaslužnija za njegov politčki angažman. Nada i Saša imaju dvije kćeri – Danijelu i Jelenu. Nada vodi privatnu odvjetničku tvrtku, dok Saša, izvan radog vremena, vodi poznati mostarski kafić “Basket”.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku