hamburger-icon

Kliker.info

Novinaru Karamatiću zapaljen automobil: Napadači bliski vlastima u HNK-u?

Novinaru Karamatiću zapaljen automobil: Napadači bliski vlastima u HNK-u?

08 Oktobra
15:00 2015

Emil7Privatni automobil novinara BH Radija 1 Emila Karamatića zapaljen je u noći sa utorka na srijedu ispred njegove porodične kuće u naselju Višići, u blizini Čapljine. U policijskom saopštenju navedeno je kako su tokom uviđaja pronađeni predmeti za koje se sumnja kako je njima izazvan požar.

Karamatić je jedan od najžešćih kritičara aktualne vlasti u Hercegovini, a kroz svoje profesionalno djelovanje tokom minule dvije decenije često je bio meta znanih i neznanih napadača, koji su mu dosad upućivali samo prijetnje na koje se, kako kaže, nikada nije obazirao.

– Nikada me niko od njih nije uspio uplašiti, ali sam svaku prijetnju uredno prijavljivao krim-policiji. Policajci su uvijek bili susretljivi, a jednom prilikom su čak odlučili i pokrenuti tužbu protiv siledžija koji su mi prijetili. Nakon toga je uslijedilo bušenje guma na mom automobilu, zbog čega sam jedno vrijeme vozilo preko noći parkirao u susjedovo dvorište, ispričao nam je jučer Karamatić, dodavši da neke od prethodnih napadača dobro poznaje.

– Riječ je o osobama itekako bliskim aktualnoj vlasti, odnosno jednoj političkoj partiji. To su obični manipulatori, dodao je Karamatić.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku