Gegićev autobiografski film je snimljen u italijanskoj produkciji “Ultraspecialisti” i pod bezuslovnim pokroviteljstvom Roche Italia i bio je u konkurenciji za nagrade sa najboljim filmovima iz Amerike, Brazila, Italije i Turske.

Prije ovih, doku-fim “U borbi, pleši” je nagrađen za najbolji film sa Zlatnom nagradom Milana (Milan Gold Awards), a svoju nacionalnu premijeru je imao u septembru mjesecu u kultnoj Palači kina Anteo u Milanu.

Nakon Brazila, slijedi još jedan međunarodni događaj za film – 18. novembra, “U borbi, pleši” bit će prikazan na Filmskom festivalu zajednice podrške raku (Cancer Support Community San Francisco Bay Area) koji će se održati u San Franciscu, gdje će, zbog svoje kvalitete, jedini, uz tri nagrađena filma čije je trajanje po propozicijama do 10 minuta, a po pozivu američkog organizatora Festivala, biti prikazan van konkurencije u prisustvu – online – reditelja Gegića i Vanese Gregorc, direktorice Strateškog programa za dijagnostičko-terapijske onkološke inovacije OSR.

Povodom novih nagrada za svoj autorski film, Gegić je izjavio.

– Danas sam sretan. Živ sam. Film je živ. Živa je ideja da čak i umjetnost liječi – L'Arte di Curare. Rak će kao bolest uskoro umrijeti. Hvala svima koji rade na tome! Smrt je daleko ako ste borac. Pa zaplešimo svoje živote – poručio je Gegić.

(Kliker.info-agencije)