hamburger-icon

Kliker.info

Novi susret Izetbegovića i Radončića : Samo najava ubrzanog formiranja nove koalicije !?

Novi susret Izetbegovića i Radončića : Samo najava ubrzanog formiranja nove koalicije !?

05 Oktobra
18:25 2015

Fahrobaki21Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović i predsjednik SBBBiH Fahrudin Radončić dogovorili su tokom današnjeg susreta u Sarajevu da će ove sedmice u tijelima obiju stranaka biti ubrzan proces formiranja koalicije.

Izetbegović i Radončić razgovarali su u zgradi Predsjedništva BiH, a razgovarano je o vrlo konkretnim koracima za ulazak SBBBiH u vlast.

-Stvari idu dobrim putem prema formiranju koalicije. Želja nam je da se ranije podjele prevaziđu u korist interesa države, građana i bošnjačkog naroda, izjavio je Izetbegović  za Faktor.ba.

S Radončićeve strane, potvrdio je Izetbegović, nije bilo uslovljavanja oko ulaska u koaliciju.

-S njegove strane nema ni kadrovskih uslovljanja, tako da on prihvata oba premijera iz SDA, i državnog Denisa Zvizdića i federalnog Fadila Novalića. Jedini zahtjev je da SBB BiH u vlast uđe u kapacitetu koji im daje izborni rezultat, što je za nas, naravno, prihvatljivo, kazao je Izetbegović za Faktor.

Da razgovori o formiranju koalicije SDA-SBB idu u dobrom smjeru potvrdio je u Radončić u izjavi nakon sastanka.

-Razgovori između dviju stranka idu u dobrom smjeru, mislim da se u javnosti pravi ambijent opće podrške, nadam se da ćemo to znati iskoristiti u najboljem interesu BiH i građana, kazao je Radončić.

Predsjednik SBBBiH najavio je da će njegova stranka u petak podržati rebalans budžeta FBiH, dodajući da će “SBB deblokirati rad Vlade FBiH, bez obzira da li će ući u vladajuću koaliciju”.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku