hamburger-icon

Kliker.info

Novi skandal i slučaj u Tužilaštvu BiH : Otvorena istraga protiv tužitelja Bože Mihajlovića

Novi skandal i slučaj u Tužilaštvu BiH : Otvorena istraga protiv tužitelja Bože Mihajlovića

02 Marta
17:16 2017

U Tužilaštvu u BiH je donesena naredba o pokretanju istrage protiv Bože Mihajlovića, zbog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi, potvrđeno je danas.U saopštenju  se navodi da je dosadašnji šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Božo Mihajlović podnio ostavku na tu funkciju i dostavio je vršiteljici dužnosti glavne tužiteljice Gordani Tadić.

„V.d. glavna tužiteljica, Gordana Tadić, prihvatila je ostavku, te u skladu sa pravilnikom, na poziciju rukovoditelja odjela imenovala zamjenicu glavnog tužitelja Ozrenku Nešković.

V.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, preuzimanjem dužnosti, kao  jedan od prioriteta u svom radu definirala je otvorenu i izravnu komunikaciju među uposlenicima radi očuvanja stabilnosti institucije Tužiteljstva BiH, te je spremna i odlučna da se po najvišim standardima istraže svi navodi o nezakonitostima u radu uposlenika, radi odlučne borbe protiv korupcije i jačanja povjerenja građana u pravosudne institucije Bosne i Hercegovine“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako saznaje Žurnal  ostavka Mihajlovića i krivična prijava protiv njega uslijedili su  zbog  slučaja Milaković, odnosno zbog nestanka 55 hiljada maraka iz ovog predmeta.  Tužilaštvo BiH donijelo je Naredbu o provođenju istrage protiv Sadine Zrić Beridan, zbog sumnje da je kao pomoćnik za tehničke poslove državnog tužioca Bože Mihajlovića odgovorna za nestanak najmanje 55 hiljada maraka iz predmeta Milaković.

Istragu, kako je potvrđeno za Žurnal, provodi tužilac Emir Neradin, a krajem februara izvršen je pretres ladica i računara koje je koristila daktilografkinja Beridan Zuhrić.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku