hamburger-icon

Kliker.info

Novi napad u Londonu : Vozilom se zaletio među vjernike pred džamijom, jedna osoba ubijena, deset povrijeđenih ! (Video)

Novi napad u Londonu : Vozilom se zaletio među vjernike pred džamijom, jedna osoba ubijena, deset povrijeđenih ! (Video)

19 Juna
07:34 2017

Najmanje jedna osoba je poginula, a njih 10 je ozlijeđeno iza ponoći u sjevernom Londonu , kada se nepoznati napadač vozilom zaletio među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, izvijestila je londonska policija.

Navodno su napadača uhvatili sami vjernici i predali ga policiji.

Iako je taj događaj nazvala “velikim incidentom”, a ne terorističkim činom, policija je priopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći, ali zbog sudara na Seven Sisters Roadu, ulici koja prolazi kroz područje Finsbury Parka.

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije.

Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog mjeseca ramazana, kada se molitve održavaju tijekom noći.

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao kaos.

Istraga u ranoj fazi

“Bio je to bijeli kombi, koji je stao pred džamijom u Finsbury Parku, i izgledalo je kao da je naletio na ljude koji su izašli nakon završetka molitve. Nisam vidio samog napadača, iako je izgledao kao da je uhićen, ali vidio sam kombi”, izjavio je jedan od svjedoka događaja.

Ima navoda da su dvije osobe pobjegle iz vozila, dok ima tvrdnji svjedoka da je samo jedna osoba izvela napad.

Istraga je u ranoj fazi i policija do 5:00 sati ujutro po londonskom vremenu još nije potvrdila niti demantirala da je bilo više napadača, javio je Al Jazeerin reporter Ivica Puljić.

Londonska policija kasnije je potvrdila smrt jedne osobe, a protuterorističke snage istražuju napad koji nije proglašen terorističkim jer nisu prikupljeni svi podaci, javio je Puljić, pozivajući se na policijske izvore.

Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku